ŽUPANIJA / OGULIN

DIPLOMACIJA U "TENISICAMA"

HDZ napao gradonačelnika Ogulina jer je za vrijeme poplave bio u Kini? "Otkako županica potpisuje ugovore za retenciju, idem bezbrižno po svijetu"

HDZ napao gradonačelnika Ogulina jer je za vrijeme poplave bio u Kini?
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prema izvještaju koje je objavila Karlovačka županija, preliminarno je šteta od poplave na ovom području procijenjena na milijun i pol eura

Vijesti o poplavama i nezapamćenim vodostajima rijeka sredinom prošlog mjeseca pristizali su iz mnogih krajeva Hrvatske, a stanje je bilo alarmantno i na području Ogulina.

Obrušili su se tada poneki građani Ogulina, ali prije svega iz oporbenog HDZ-a na gradonačelnika Dalibora Domitrovića jer se on u to vrijeme nalazio u službenom posjetu NR Kini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šta je tamo radio, s kim je bio, je su li se trošila proračunska sredstva, gradonačelnika se pitalo i na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. 

Domitrović je kazao da zadnjih četiri godine rade tihu diplomaciju te su već četiri veleposlanika bila u gradu Ogulinu, dodajući pritom kako to nije bio slučaj u 27 godina bivše vlasti.

- To je jedan dio politike izuzetno važan, mi smo s tim krenuli još u "tenisicama" jer će diplomacija imati efekt za pet, deset godina, a možda već sutra. To su određeni kontakti s ljudima u gospodarstvu i mislim da su izuzetno potrebni za svaki grad, ne samo za Ogulin, poručio je.  

Pojasnio je da je u NR Kini bio s hrvatskom delegacijom gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, saborskih zastupnika svih političkih opcija i svih krajeva Hrvatske. Sve zajedno 14 članova, a trošak je snosilo Ministarstvo gospodarstva Narodne Republike Kine. Poziv je dobio sredinom travnja. 

Na tu temu s daškom sarkazma, nadovezao se i njegov stranački kolega, vijećnik Zlatko Mrvoš (SDP). Točnije, pitao je gradonačelnika je li znao da će u vrijeme njegova boravka u Kini, Ogulin zadesiti poplave. U istom tonu odgovorio mu je Domitrović.

- Od kako Županija i županica potpisuju te ugovore za gradnju retencije ja vam ide bezbrižno po svijetu i znam da neće poplava biti. Ne vodim više brigu o tome, ima 'ko vodi, poručio je gradonačelnik. 

Inače, za području grada Ogulina županica Martina Furdek Hajdin proglasila je prirodnu nepogodu. Prema izvještaju koje je objavila Karlovačka županija, preliminarno je šteta na ovom području procijenjena na milijun i pol eura. 

Izdvojeno


Reci što misliš!