ŽUPANIJA / OGULIN

SVI U OGULIN!

Ogulin danas postaje centar svijeta bajki! Počinje 18. Ogulinski festival bajki, ni kiša ne može pomrsiti planove organizatora

Ogulin danas postaje centar svijeta bajki! Počinje 18. Ogulinski festival bajki, ni kiša ne može pomrsiti planove organizatora
foto Karlo Pavlić

Popularni festival tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom unijet će dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Ogulin danas ponovo postaje centar svijeta bajki i to zbog već nadaleko poznatog, Ogulinskog festivala bajke, sada u svom 18. izdanju.

Popularni festival tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom unijet će dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam kažu organizatori, čak ni kiša ne može pomrsiti planove da se najboljim umjetničko-kulturnim programom do sada, ispunjenom bajkama, umjetnošću i zabavom u srcu Ogulina, proslavi 18. izdanje ovog omiljenog festivala.

- Zabava, bezbrižnost, ali i dobro raspoloženje i sigurnost djece, mladih i odraslih na prvom su mjestu pa se tako u slučaju loših vremenskih uvjeta program seli na zatvoreno i to u Dvoranu Ivica Cindrić Piva, na adresi Josipa Bana Jelačića 1, te Dvoranu i učionica u sklopu POU Ogulin na Trgu Petra Stipetića 1 u Ogulinu, kažu organizatori.

Danas, na prvi dan festivala, program otvara Teatar Canta i bend MeDo, a odigrat će se i interaktivni igrokaz za djecu u režiji šarmantnog dvojca iz Šarenog svijeta. 
Zabavne predstave, kreativne radionice, nezaobilazno pripovijedanje bajki, bogati animacijski program te tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli samo su neki od razloga zbog čega djeca ne žele tako brzo otići iz bajkovitog Ogulina. Zato ne preostaje ništa drugo nego uputiti se u Ogulin, prepustiti se uživanju u ovom izvanrednom festivalu koji očarava svijetom mašte i čarolije.

Izdvojeno


Reci što misliš!