ŽUPANIJA / OGULIN

Pobratimi

Izaslanstvo Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem posjetilo prijateljski francuski grad Gignac

Izaslanstvo Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem posjetilo prijateljski francuski grad Gignac
Grad Ogulin

Odana je počast generalima Jean-Baptisteu Claparèdeu i Marku Slivariću koji su služili u Napoleonovoj vojsci

Izaslanstvo Grada Ogulina koju je predvodio gradonačelnik Dalibor Domitrović je posjetila grad-pobratim Gignac u Francuskoj i pritom odala počast generalima Jean-Baptisteu Claparèdeu i hrvatskom Marku Slivariću koji su tamo sahranjeni, izvijestio je Grad u utorak.

Dodano je da je ogulinsko izaslanstvo sudjelovalo na komemoraciji na poziv gradonačelnika Gignaca Jean-Françoisa Sotoa, njegova zamjenika Françoisa Colombiera i vijećnice Marie-Hélène Sanchez, kao i da su komemoraciji prisustvovali otpravnica poslova u hrvatskom veleposlanstvu Senka Burić, vojna izaslanica pukovnica Sandra Jonjić i hrvatski ratni veterani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objašnjeno je da su Slivarić Claparède služili u vojsci Napoleona I. Bonapartea.

- Njihova povijesna veza poslužila je kao temelj za bratimljenje i prijateljstvo između Ogulina i Gignaca – napomenuto je iz ogulinske gradske uprave.


Nastavljeno je da je za posjete zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ogulin i Područne vatrogasne zajednice Mladen Žilić obišao tamošnju vatrogasnu postrojbu i da je pritom dogovorena suradnja vezana za nabavku vatrogasnih vozila i opreme te obuku vatrogasaca u nedavno izgrađenom obučnom centru u tom francuskom gradu, a izgradnja tog centra je stajala 40 milijua eura.

- Opremljen je vrhunskom tehnologijom i simulacijskim uređajima za realistično uvježbavanje različitih scenarija s kojima bi se vatrogasci mogli suočiti. Radi se o najsuvremenijem centru za obuku vatrogasaca na području Europske unije. Centar je namijenjen za obuku i razmjenu znanja i najboljih praksi vatrogasaca iz Francuske, ali i ostalih zemalja Europske unije. Tijekom posjeta ogulinske delegacije dogovoreno je sudjelovanje ogulinskih vatrogasaca na međunarodnoj suradnji i stručnom usavršavanju – dodano je iz ogulinske gradske uprave.

Izdvojeno


Reci što misliš!