ŽUPANIJA / OGULIN

ULAGANJE

Za proljeće sljedeće godine planiran početak radova na još jednom ogulinskom vrtiću s osam odgojnih skupina

Za proljeće sljedeće godine planiran početak radova na još jednom ogulinskom vrtiću s osam odgojnih skupina
Grad Ogulin

Vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna eura

Županija karlovačka je izdala građevinsku dozvolu za izgradnju vrtića na području bivše vojarne Sveti Petar u Poredicama u Ogulinu pored postojeće zgrade, a zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja je Kaportalu objasnio da bi vrtić imao osam odgojnih skupina s do 20 djece.

Novi objekt bi, dakle, primao najviše 160 djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Broj ovisi o tome radi li se o jasličkoj ili mješovitoj grupi jer je u jasličkim grupama manji broj djece – rekao je Vukelja.

Objasnio je da je izgradnja dodatne zgrade nužna jer trenutačno vrtić pohađa 303 djece, ali najmanje 40 djece i dalje nije upisano, mada je u kolovozu 2021. godine otvorena nova zgrada vrtića.


Vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna eura, a projekt je u potpunosti financiran iz fondova Europske unije.

- Traje postupak javne nabave za konzultantske usluge, konkretno za provedbu postupka javne nabave za izvođenje radova i stručni nadzor, te za vođenje projekta. Kada te usluge budu ugovorene, tvrtka koja pobijedi na natječaju odmah će započeti s postupkom javne nabave za izvođenje radova i stručni nadzor – dodao je Vukelja.

Planira se da početak radova počne u rano proljeće 2025. i da traju do kraja te godine.

- Početak radova ovisi o ishodu postupka javne nabave, odnosno o tome hoće li biti zainteresiranih ponuditelja, hoće li doći do žalbi na postupak javne nabave ili sličnih poteškoća koje bi mogle utjecati na dinamiku projekta – napomenuo je Vukelja.

Izdvojeno


Reci što misliš!