Đurin Džin

Sreli smo sjajnog destilera u trgovačkom centru – ima na štandu novitet, uskoro stižu dva nova džina, a jedan proizvod naprosto je planuo!

Na štandu nudi svoj klasični i prepoznatljivi gin, zatim gin sa zlatnim listićima te gin s borovnicom

U trgovačkom centru Supernova u Karlovcu za jednim od štandova sreli smo poznato lice – Đuru Krivokuću, majstora destilera za alkoholna pića za džin pogotovo, koji je , doduše, možda poznatiji u Londonu nego u Karlovcu.

Destiler Đuro Krivokuća i njegov odlični K London dry gin iz Vojnića, podsjetimo osvajio je nagradu na prestižnom London Spirits Competitionu. Đurin džin posljednje je osvojio srebrnu medalju, te mu je to bila četvrta nagrada u manje od dvije godine otkako je svoj hobi pretvorio u posao. U međuvremenu se u posao uključio poslovni partner, poznati chef Stjepan Gojšić.

O Đurinim početcima prisjetite se u KAportalovoj reportaži. Daleko su njegovi počeci, posao se dobro razvija, kaže nam.

– Imamo jedan novitet na tržištu, a pripremamo dva nova. Novitet je liker od suhe šljive, a od Nove godine krećemo s dva nova džina, jedan cvjetna od bazge, kamilice i hibiskusa, te džin koji mijenja boju, a sve zbog cvijeta plavog graška koji reagira na tonik – otkriva nam Đuro.

Na štandu nudi svoj klasični i prepoznatljivi džin, zatim džin sa zlatnim listićima te džin s borovnicom. Pripremio je Đuro i klasične božićne poklon-pakete. U paleti proizvode nema samo jedne stvari – šljivovice!

– Sve je planulo iznad očekivanja, nije ostala nijedna litra, ipak smo mi rakijaški kraj – kaže Đuro.

K Distillery osnovali su Đuro Krivokuća i chef Stjepan Gojšić 2022. godine u Karlovačkoj županiji, u općini Vojnić u mjestu Utinja Vrelo. To je Đurina dugogodišnja želja i ideja inspirirana netaknutom prirodom kontinenta u koju je udahnut djelić Mediterana. Đuro je ljetnu kuhinju pretvorio u destileriju, u projekt uključio dugogodišnjeg prijatelja Stjepana i tako je nastao prvi K London dry gin.

U K London dry ginu prevladava okus borovice iz okolice Slunja. Ružmarin iz Opatije, bosiljak i menta daju svježu notu Mediterana, dok sjemenke korijandera dopunjuju tijelo ovog gina. Korijen anđelike i kardamom za cilj imaju dati poseban karakter, dok citrusnu notu i svježinu daju korica limuna iz Metkovića i gorka naranče iz Dubrovnika. Za peckavi aftertaste zadaću ima – žuta gorušica.

S tri renomirana natjecanja stigle su tri zlatne medalje: s Balkan Spirits Competitiona u Tuzli, festivala GinIstra te s petog Crospirita – međunarodnog ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu. Uslijedilo je srebro s London Spirits Competitiona, što je ogroman iskorak za ovu malu, ali veliku destileriju.

U ponudi imaju i Purple magic gin s matičnim sokom borovnice te Gold magic dry gin s 23 karatnim jestivim zlatnim mrvicama koju daju ovom proizvodu dozu elegancije. Novost iz destilerije je šljivovica, a uskoro na tržište dolazi i gin s kamilicom i bazgom te gin koji mijenja boju. A ideja i planova još je mnogo: proizvodnja ostalih vrsta rakija, cidera, voćnih vina, otvoriti kušaonicu itd.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest