NIJE DOBRO!

Vodostaj Kupe nezaustavljivo raste u Žakanju i Kamanju već je kritično: Ispumpava se voda iz objekata, postavljaju se zečji nasipi, zatvorena i prva prometnica

U 16 sati vodostaj Kupe na mjernoj jedinici u Metliki iznosio je 635 m , a u Kamanju 557 m.

Nakon gotovo dva tjedna od poplave kakva se na pamti na sjeverozapadnu dijelu Karlovačke županije, Žakanje i Kamanje od ranog jutra su u stanju pripravnosti od novog vodenog vala, koji bi prema svim pokazateljima trebao biti veći od prošlog puta. 

Ekipa KAportala je na terenu u trenutno ugroženom području Karlovačke županije, a što slijedi nizvodno u Karlovcu i okolici zasad možemo samo nagađati. Stožer civilne zaštite Grada Karlovca najavio je tiskovnu konferenciju za 19 sati.

Kako nam je rekao zapovjednik VZO Žakanje Tomislav Hribljan, s ispumpavanjem prvog objekta krenulo se već poslije 13 sati, na terenu su sve operativne snage DVD Jurovski Brod i DVD Žakanje, a od 12 sati u pripravnosti je cijela Vatrogasna zajednica općine Žakanje.

Poslije 15 sati krenulo se i s postavljanjem zečjih nasipa oko kuća do kojih voda još nije došla. Za promet je zatvorena i prva cesta, županijska prometnica u Brihovu. Nastavili li vodostaj ovako rasti isto slijedi i s državnom cestom od naselja Donji Bukovac do Jurovskog Broda, koja je prije dva tjedna zbog vode na kolniku bila zatvorena za promet više od 24 sata. 

I u Kamanju brane se kuće od poplave nasipima. I ovog puta pomoći vrlo vjerojatno neće biti ni za nogometno igralište i službene prostorije NK Vrlovka. Državna cesta prema Ozlju još uvijek je prohodna. 

Infrastruktura telekoma ovaj visoki vodostaj dočekala je u istom stanju kakvog je rijeka Kupa ostavila prije dva tjedna. Bit će da su dežurne ekipe predvidjele novi vodni val.

U 16 sati vodostaj Kupe na mjernoj jedinici u Metliki iznosio je 635 m , a u Kamanju 557 m. Svoj maksimum prije dva tjedna vodostaj Kupe u Kamanju dosegao je 675, 8 cm manje od povijesne 1966. 

Pogledajte FOTO GALERIJU…

>> FOTO GALERIJA Kupa ponovo prijeti, Žakanje ima novu poplavu – 29.9.2022.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest