PREKO 300 SUDIONIKA

Nakon dvije godine završen projekt “Partnerstvo za Društveni centar Žakanje”: Nadamo se njegovom nastavku

Aktivnosti su usmjerene na revitalizaciju prostora u javnom vlasništvu u svrhu povećanja kvalitete društvenog života te unapređenje kapaciteta lokalnih OCD.

Projekt “Partnerstvo za Društveni centar u Žakanju”, čiji je nositelj Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići došao je svojem kraju. Riječ je, naime, o socijalnom projektu vrijednosti 1,9 milijuna kuna, inače prvim takvim koji se provodio na području Žakanja, i tu partnerstvu s Općinom, tamošnjom Osnovnom školom, LAG-om Vallis Colapis te GD Crvenog križa Ozalj. 

Projektom se nastojalo osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja organizacija civilnog društva (OCD) iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Žakanje kroz širenje raspona socijalnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga koje se pokreću u lokalnom društvenom centru uz unaprjeđenje kapaciteta OCD-ova.

Ciljane skupine su lokalne OCD koje djeluju na području kulture, socijalnih usluga (posebno rada s djecom, mladima, ženama i starijima) i lokalnog razvoja vođenog od strane zajednice na području općine Žakanje i susjednih općina Kamanje i Ribnik. Aktivnosti su usmjerene na revitalizaciju prostora u javnom vlasništvu u svrhu povećanja kvalitete društvenog života te unapređenje kapaciteta lokalnih OCD. 

U projektu, koji je trajao 23 mjeseca, sudjelovalo je preko 300 polaznika. Ravnateljica Udruge Snježana Čop naglasila je kako je zadovoljna koliko je projekt bio uspješan i sada ju žalosti činjenica da je završen, to nada se i njenom nastavku. Kao i načelnik Općine Žakanje Danijel Jurkaš, inicijator ovog projekta, koji je ujedno napomenuo kako podržava rad Udruge te dodao kako je uređenjem prostora Društvenog doma stvoren preduvjet na njegovo korištenje u različitim drugim namjenama.

Na završnoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici Karlovačke županije. Zadovoljstvo projektom izrazila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te dodala kako je riječ o radionicama koja su se izvodila na ruralnim područjima za djecu, mlade, odraslu i stariju populaciju, koja nemaju jednake mogućnosti kao oni u urbanim područjima. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest