ŽUPANIJA / OPĆINE

STIŽE POMOĆ

Općina Kamanje donijela mjere za ublažavanje posljedica krize zbogepidemije koronavirusa

Općina Kamanje donijela mjere za ublažavanje posljedica krize zbogepidemije koronavirusa
Općina Kamanje

Prve korake za ublažavanje posljedica krize izazvane širenjem virusa COVID-19 donesene su i u Kamanju. Naime, načelnik Općine Kamanje Damir Mateljan donio je mjere usmjerene prema domaćim obrtnicima i poduzetnicima koji su zbog prisustva epidemije koronavirusa bili prisiljeni obustaviti ili ograničiti svoje poslovanje.

Tako će poduzetnicima koji zbog odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i mjera ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja ne mogu obavljati svoju djelatnosti, biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade za cijelo vrijeme trajanja zabrane rada, to jest otpisat će im se obveza plaćanja iste. Dok ostalim obveznicima plaćanja komunalne naknade i ostalih obveza prema Općini Kamanje, bilo kućanstvima ili poduzetnicima, pomiču se rokovi dospijeća za 90 dana, a kod već dospjelih obaveza, neće se obračunavati kamata u razdoblju trajanja epidemije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je temeljem preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljen i rad za pružanje djelatnosti čuvanja djece u obrtu Vesela Panda u Kamanju, Općina će za vrijeme trajanje odluke pokriti puno cijenu usluge, kako bi time oslobodila roditelje plaćanja redovite ekonomske cijene vrtića.

Također, Općina Kamanje osigurala je 500 zaštitnih maski te ih podijelila svojim umirovljenicima i time dala svoj doprinos u zaštiti najranjivije skupine u svojem društvu, čiji je rizik moguće zaraze virusom COVID-19 najveći. Osim umirovljenicima, zaštitu opremu, rukavice i maske Općina Kamanje osigurala je i za vatrogasce, koji su ujedno i aktivni članovi stožera civilne zaštite.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!