ŽUPANIJA / OPĆINE

PLAŠKI

Plaški u vrijeme epidemije koronavirusa: Ovo je situacija u kojoj zajednica diše kao cjelina

Plaški u vrijeme epidemije koronavirusa: Ovo je situacija u kojoj zajednica diše kao cjelina

Članovi udruge Učiona tradicije i kreativnosti iz Plaškog, na usluzi su svojim mještanima kako bi im olakšali svakodnevnicu u vrijeme epidemije koronavirusa.

Udruga Učiona tradicije i kreativnosti osnovana tek prošle godine u Plaškom, provodi niz volonterskih akcija usmjerene prema potrebama mještana, pogotovo starijih osoba, u vrijeme prisustva epidemije koronavirusa.

Kako kaže i sama predsjednica udruge Isidora Ralić, cilj im je poticati razvoj lokalne zajednice kroz unapređenje kvalitete života djece, mladih i odraslih te ostvariti jednu tolerantnu, organiziranu i humanitarnu atmosferu, naročito u ovoj osjetljivoj i izvanrednoj situaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, s obzirom na niz mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite koja su usmjerena prema zabranama i ograničavanjima, kako poslovanja pojedinih djelatnosti tako i kretanja, mladi kreativci udruge Učiona pokrenuli su niz aktivnosti kako bi svojim mještanima, a naročito starijim osobama olakšali svakodnevnicu.

Jedna od njih je i dostava svježeg voća, povrća i mesnih prerađevina kućanstvima u Plaškom, koji su se do nedugo gotovo redovito opskrbljivali domaćim proizvodima na vlastitoj tržnici, no njezinim zatvaranjem i nedovoljnom ponudom u lokalnim trgovinama izgubili su tu mogućnost. Vlastitim financijskim resursima udruge osiguravaju i dostavu osnovnih kućanskih namirnica starijim osobama kao i onim s potrebama, dok s ostalim kolegama iz drugih gradova krenuli su u nabavku zaštitnih maskih za svoje sumještane.

- Ovo je situacija u kojoj se može vidjeti kako zajednica diše kao cjelina, donosi rješenja i uključuje se u zajedničke aktivnosti, te kako mi kao platforma i inicijatori ideje možemo biti od koristi onima kojima je to u datom trenutku potrebno. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali na način na koji su mogli te pozivam sve one koji žele podržati naš rad da nas kontaktiraju putem FB stranice – Učiona tradicije i kreativnosti, poručuje Isidora.

Izdvojeno


Reci što misliš!