ŽUPANIJA / OPĆINE

VODA JE ŽIVOT

Udruga "Leska" iz Gornjeg Zvečaja pokrenula inicijativu za uređenje i zaštitu prirodnih izvora pitke vode na svom području

Udruga

„Leska“ udruga za očuvanje vrijednosti, načina života i kreativni razvoj ruralnog područja Općine Generalski Stol, pokrenula je zanimljivu inicijativu kojom želi zaštiti prirodne izvore vode na svom području djelovanja. 

- Svi znamo da bez vode nema života, a naši izvori nisu uređeni niti zaštićeni. Zato smo pokrenuli inicijativu i tražimo način da se izvori žive vode, to je voda koja ima svojstvo da čisti tijelo od toksina, daje energiju, jača imuni sistem i pomaže kod ozdravljenja, urede. Osim uređenja smatramo da treba odrediti i obilježi zaštitno područje te postaviti napise s uputama o korištenju kako bi se u konačnici spriječilo njihovo zagađivanje, kaže nam Ivan Magličić, predsjednik udruge Leska dodajući kako na području njegovog Mjesnog odbora postoje dva takva izvora, a postoji i pisani trag da su posljednji puta uređivani 1936. godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po jedno izvorište postoji i u mjesnim odborima Jankovo Selišće, Tonkovići i Radočaji. 
Drugi plan koji ima Leska je stavljanje u funkciju postojećih cjevovoda prema Keićima i Jankovom Selištu kako bi tamošnje pučanstvo moglo lakše doći do vode za napajanje stoke. 

Svoje ideje udruga Leska predstavila je čelništvu općine Generalski Stol i dugoreškom Komunalnom, koji između ostalog, radi i na vodoopskrbi ove općine, a koje će prema riječima Ivana Magličića o ovoj ideji izvijestiti Hrvatske vode. 


Reci što misliš!