ŽUPANIJA / OPĆINE

SKYPE KOLEGIJ

Radovi na izgradnji kampa u Saborskom pri kraju, no otvaranje tek iduće godine

Radovi na izgradnji kampa u Saborskom pri kraju, no otvaranje tek iduće godine

Kamp u Saborskom je skoro dovršen no zbog epidemije se otvaranje odgađa za sljedeću godinu

Karlovačka županija također je prilagodila svoje djelovanje uvjetima epidemije i obavezene socijalne distance, tako da je danas održan online kolegij s načelnikom Općine Saborsko, ali i takav kolegij putem servisa Skype nije kao sudionika imao župana Damira Jelića koji je u samoizolaciji.

- Kolegij je otvorila zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. Nakon izlaganja zamjenice župana Vesne Hajsan-Dolinar i zamjenika Mirka Martinovića te županijskih pročelnika, uslijedio je kolegij Općine Saborsko na čelu s načelnikom Markom Bićanićem koji je predstavio svoje djelovanje u ovoj novonastaloj situaciji, javili su nam iz Ureda župana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuto je kako je Karlovačka županija već dosad kroz svoj program 407 za 047 odradila nekoliko velikih projekata za općinu Saborsko, a poseban trud može se vidjeti i u samoj Općini koja ulaže u razvitak ovog kraja.  

- Općina Saborsko svoje razvojne programe bazira na turizmu i poljoprivredi zbog blizine Nacionalnog parka Plitvička jezera. S privatnim investitorima pokrenuti su značajni projekti u turizmu, koji bi osim otvaranja novih radnih mjesta, privukli i velik broj posjetitelja u općinu Saborsko. Jedan od vrijednih projekata je Kamp Saborsko kojeg gradi obitelj Mataković, a koji se nalazi u samom središtu mjesta. Projekt je prilično napredovao te je dio kampa dovršen, a samo otvaranje bilo bi spremno za ovu sezonu, no zbog epidemije koronavirusa odgađa se za sljedeću godinu. Vrijednost ovog projekta je 20 milijuna kuna, a uključuje izgradnju kampa sa smještajnim kapacitetima, bungalovima, bazenom i svim potrebnim sadržajima, rečeno je na kolegiju. 

Drugi značajan projekt je Dom kulture i vatrogastva. Osim otvaranja novih radnih mjesta, projekt će doprinijeti unapređenju i opremanju vatrogastva na području Općine Saborsko te otvaranju prostora za društvena i kulturna događanja kako bi se poboljšale i proširile lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo. Vrijednost projekta je 6,6 milijuna kuna. Radovi su također započeti, međutim kao i u prethodnoj situaciji gradilište je moralo zbog sigurnosnih razloga biti trenutno zatvoreno. 
U sklopu kolegija su razmatrane i mjere zaštite gospodarstva u funkciji očuvanja radnih mjesta, uz navođenje mogućnosti mjera koje bi se mogle i trebale primjenjivati s državne razine te razine regionalne i lokalne samouprave, a što je Karlovačka županija već inicirala. 

Izdvojeno


Reci što misliš!