ŽUPANIJA / OPĆINE

MJERE ŠTEDNJE

Zbog epidemije koronavirusa Općina Vojnić smanjila proračun za 5 milijuna kuna

Zbog epidemije koronavirusa Općina Vojnić smanjila proračun za 5 milijuna kuna

Općinsko vijeće Općine Vojnić jednoglasno je podržalo prijedlog načelnika Nebojše Andrića o smanjenju proračuna za gotovo 5 milijuna kuna.

Općina Vojnić je zbog krizne situacije izazvane epidemijom koronavirusa smanjila proračun za 2020. godinu.

Naime, na prijedlog načelnika Nebojše Andrića u prvim izmjenama i dopunama proračuna za 2020. godinu smanjen je za 5.048.600 kuna, što je općinsko vijeće jednoglasno i podržalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako javljaju iz Općine Vojnić, smanjenje stavki proračuna odnosi se na smanjenje isplate regresa, božićnica, nagrada, reprezentacije, obilježavanja svečanosti i manifestacija, udrugama civilnog društva, te za održavanje kulturnih i sportskih događanja koje zbog  krizne situacije koronavirusa neće moći ni održavati. Smanjeni su i  financijski iznosi na programima koje financira Općina Vojnić i za koje nisu sklopljeni ugovori.

-Prvim izmjenama i dopunama proračuna za 2020. godinu garantira se njegova stabilnost, uravnoteženost i likvidnost. Također, vodilo se računa o sklopljenim ugovorima čija je realizacija u tijeku, a što se sufinanciraju iz EU i nacionalnih fondova. Unatoč smanjenju proračuna, bitno je za naglasiti da su u proračunu osigurana sredstva za nabavu medicinske opreme, za potrebe rada Stožera civilne zaštite, Crvenog križa, pomoći socijalno najugroženijim obiteljima, ostvarenje kratkoročnih mjera u poljoprivredi, osnovnoškolskom obrazovanju te jačanje gospodarstva, poručuje načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić.

Izdvojeno


Reci što misliš!