ŽUPANIJA / OPĆINE

VIA DINARICA

Općine Josipdol i Plaški zajedno s Turističkom zajednicom grada Ogulina sudjelovale u projektu Via Dinarica

Općine Josipdol i Plaški zajedno s Turističkom zajednicom grada Ogulina sudjelovale u projektu Via Dinarica

Projektom via Dinarica, koji je dobio i podršku Hrvatske turističke zajednice uređena je planinarska trasa od Kamečnika preko Kleka i Modruša sve do Plaškog.

Projekt Via Dinarica jedan je od novih aduta turističke ponude Hrvatske, posebno za one željne aktivnog odmora, planinarskih krajolika i uživanja u prirodi, kojim se prije svega nastoji pružati sustav različitih staza i turističkih proizvoda temeljenima na prirodnoj baštini na području planinskog lanca Dinarida.

Projekt je proveden u 2019. godini zahvaljujući suradnji i fundusu lokalnih znanja i vještina članova Hrvatskog planinarskog društva Klek i HGSS-a Stanice Ogulin te je objedinio Karlovačku i Primorsko-goransku županiju, gradove Vrbovsko i Ogulin te općine Josipdol i Plaški, a u projektu sudjelovali su i Hrvatski planinarski savez, Udruga Via Dinarica Croatia, Javna ustanova Natura Viva, Planinarsko društvo Dubovac i Planinarski Savez Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sufinanciran je iz javnog poziva Hrvatske turističke zajednice za nerazvijena područja u iznosu od 45 tisuća kuna, a temeljem Sporazuma o suradnji na projektu, u realizaciji su uključeni Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Vrbovskog, Općina Josipdol i Općina Plaški, dok je nositelj projekta bila Turistička zajednica grada Ogulina.

Kako kažu iz Turističke zajednice grada Ogulina, projekt je u samoj fazi finalizacije te su preostale aktivnosti postavljanja info tabli na Kleku i tri znaka na zaštićenom prirodnom području Kamačnik za što je u tijeku proces prikupljanja suglasnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!