ŽUPANIJA / OPĆINE

KORONAKRIZA

Općina Vojnić uputila javni poziv poslovnim subjektima za podnošenje zahtjeva za oslobođenje plaćanja komunalne naknade

Općina Vojnić uputila javni poziv poslovnim subjektima za podnošenje zahtjeva za oslobođenje plaćanja komunalne naknade
foto ilustracija

U narednih četiri mjeseca Općina Vojnić oslobodit će plaćanje komunalne naknade sve poslovne subjekte koji u vrijeme epidemije nisu obavljali svoju djelatnosti, ili su istu obavljali u manjem opsegu.

Općina Vojnić poziva sve udruge civilnog društva i poslovne subjekte koji su zbog epidemije koronavirusa bili uskraćeni obavljati svoju djelatnost, na podnošenje zahtjeva oslobođenja plaćanja.

Naime, obzirom da mnogi subjekti u vrijeme epidemije nisu radili ili su radili sa smanjenim kapacitetima, Općinsko vijeće Općine Vojnić na svojoj sjednici u travnju 2020. godine jednoglasno je donijelo Odluke o djelomičnom ili potpunom oslobađanju plaćanja komunalne naknade i zakupa poslovnog prostora za razdoblje od 1. svibnja 2020. godine do 31. kolovoza 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako pojašnjavaju iz Općine Vojnić, oni obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta bilo da je riječ o pravnim osobama, obrtnicima, ustanovama, neprofitnim udrugama građana koji nisu obavljali svoju djelatnosti zbog epidemije koronavirusa oslobađaju se u potpunosti plaćanja obveza, ukoliko su podmirili sva dugovanja prema Općini u 2019. godini. Dok ostali obveznici koji su obavljali djelatnosti u navedenom razdoblju, ali vrlo vjerojatno sa smanjenim opsegom, oslobađaju se plaćanja komunalne naknade i zakupa poslovnog prostora u visini od 50 posto, također uz izvršeno podmirenje svih obveza u prethodnoj godini.

Izdvojeno


Reci što misliš!