ŽUPANIJA / OPĆINE

INVESTICIJA

Izgradnja školske sportske dvorane u Kamanju pri samom je kraju, gradilište obišla zamjenica župana

Izgradnja školske sportske dvorane u Kamanju pri samom je kraju, gradilište obišla zamjenica župana

Do kraja godine Područna škola Kamanje dobit će jednodijelnu sportsku dvoranu. Vrijednost investicije proteže se na 7,5 milijuna kuna.

Prema najavama Karlovačke županije, Područna škola Kamanje do kraja godine trebala bi dobiti jednodijelnu školsku sportsku dvoranu. Naime, u cilju unaprjeđenja standarda škola i provođenja izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti na području županije, u tijeku je izgradnja sportske dvorane u Kamanju te je tom prilikom zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar u petak 8.svibnja 2020. godine obišla i samo gradilište.

Kako javljaju iz Karlovačke županije tijekom obilaska, s ravnateljicom škole Jasminom Katunić, dogovoreni su daljnji postupci oko izvođenja radova, opremanja i uređenja okoliša oko buduće sportske dvorane. Trenutno je završeno postavljanje krova te slijede završni građevinski radovi i opremanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, inicijativa i sama izgradnja školske dvorane u Kamanju izazvala je podosta tenzija na relaciji lokalne vlasti – županija o čemu je i KAportal izvještavao. Naime, o županijskoj namjeri njezine izgradnje zadnji je saznao načelnik Općine te je Županija isključivo vodila komunikaciju s formiranim inicijativnim odborom. Nedostatak potrebne komunikacije ujedno je rezultirao i time da je Županija dvoranu smjestila i izgradila van prostornog plana.

Bez obzira na sve, uz sadašnji tempo rada i bez većih odstupanja u planovima dvorana će biti gotova krajem godine.  Prema najnovijim podacima ukupna vrijednost projekta popela se na 7,5 milijuna kuna, u što je uključeno i rušenje objekta bivše stare škole te uređenje okoliša. Sredstava je osigurala Karlovačka županija koja je ujedno i osnivač škola, izvođač radova izgradnje dvorane je tvrtka AB gradnja, dok je izvođač rušenja stare škole bio domaći obrt Busija Transporti iz Kamanja.

Izdvojeno


Reci što misliš!