ŽUPANIJA / OPĆINE

IT RJEŠENJE

Aplikacija "Eko prijava" - novo rješenje za komunalne probleme u općini Josipdol

Aplikacija

Mještani općine Josipdol od sada sve svoje prijave komunalnih nedostataka i problema mogu na jednostavan način putem pametnih telefona prijaviti nadležnim službama.

Aplikacijom EKO PRIJAVA mještani općine Josipdol mogu jednostavno prijaviti ekološki ili komunalni problem u svojoj okolini.

Naime, Općina Josipdol među rijetkima u Karlovačkoj županiji uvela u svoje poslovanje aplikaciju koja će omogućiti svojim stanovnicima putem računala ili mobilnih telefona jednostavnu i direktnu komunikaciju s komunalnom službom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o IT rješenju tvrtke Eco Line iz Siska koja je odličan alat za provođenje Zakona o održivom gospodarenju otpadom i Uredbe o komunalnim otpadom, a u nekoliko koraka olakšava komunalnom poduzeću ili jedinici lokalne samouprave djelovanje u sanaciji problema, bilo da je riječ o prepunom spremniku, divljem odlagalištu, puknuću vodovodne cijevi i sličnim komunalnim problemima.

Iz Općine Josipdol pojašnjavaju kako je za korištenja aplikacije prvo potrebno prijaviti se putem elektroničke pošte na [email protected] s osobnim podacima i e-mail adresom na koju se dobije aktivacijski link za korištenje aplikacije.

Nadalje pojašnjavaju kako je fotografija prijave je nužna, a odabir kategorija je šarolik. Tako korisnici mogu prijaviti nalazišta divljeg odlagališta otpada, nepropisno držanje životinja, poslati zahtjev građevinskoj inspekciji, prijaviti kvar na javnoj rasvjeti, ukazati na nedostatke na javno-prometnim površinama, poljoprivrednim zemljištima i zelenim površinama i slične nedostatke u svojim mjestima.

-Nakon što je prijava poslana, obavijest stigne stručnim službama te u skladu s nadležnosti odgovaraju na prijavu ili jednostavno dođu na mjesto s koje je prijava poslana, a prijavitelj cijelo vrijeme može pratiti status svoje prijave, pojašnjavaju u Općini Josipdol te vjeruju kako će na ovaj način omogućiti jednostavniju i bržu komunikaciju između mještana i komunalne službe.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!