ŽUPANIJA / OPĆINE

SVE MANJE LJUDI

Održani redoviti kolegiji župana u općinama Netretić i Ribnik - glavni problem loša demografska slika

Održani redoviti kolegiji župana u općinama Netretić i Ribnik - glavni problem loša demografska slika

Glavne teme bile su lokalna kapitalna ulaganja te aktualne mjere i pomoći u vrijeme epidemije koronavirusa .

Jučer su održani županijski kolegiji u općinama Netretić i Ribnik. Glavna tema u općini Netretić je uspostavljanje predškolskog odgojno – obrazovnog programa u Područnoj školi Novigrad i izgradnja školske sportske dvorane u Jarčem polju.

Kako pojašnjavaju iz Karlovačke županije, glavni cilj je sustavno uvođenja predškolskog odgojno - obrazovnog programa, to jest vrtića u svim jedinicama lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji te je uspostava predškole odnosno vrtića u Područnoj školi Novigrad u fazi izvođenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Što se tiče izgradnje školske sportske dvorane u Jarčem polju, riječ je o prostoru za potrebe Osnovne škole Netretić te za sportsko-rekreacijske, kulturno-umjetničke i društvene namjene, kako za školsku djecu tako i za udruge. Sportska dvorana je zajednički projekt Karlovačke županije, Općine Netretić i OŠ Netretić, a natječaj će se raspisati krajem lipnja 2020. godine, kažu iz Županije.

Na kolegiju se između ostalog razgovaralo o demografskim mjerama koje provode Karlovačka županija i Općina Netretić, mjerama koje zbog epidemije koronavirusa provode Vlada Republike Hrvatske, Karlovačka županija, jedinice lokalne samouprave te radovima Županijske uprave za ceste na cestama Općine Netretić

Načelnik Općine Netretić Marijan Peretić vezano za demografske mjere, naglasio je kako Općina daje novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.000 kuna, financira malu školu i izlete za osnovnoškolce te sufinancira dječje vrtiće i prijevoz srednjoškolaca.

Na kolegiju župana u općini Ribnik razgovaralo se o demografskim mjerama, stanju na tržištu rada te mjerama koje je općina Ribnik poduzela u vrijeme epidemije koronavirusa. Također, dogovorena je suradnja Karlovačke županije, Razvojne agencije JURRA te drugih potrebnih institucija i odjela vezano uz projekte obnove i uređenja zgrade DVD-a Ribnik te zgradu općine. Planovi Općine u ovoj godini su uređenje mrtvačnice te izgradnja staze na groblju.

Načelnik Općina Ribnik Željko Car napomenuo je kako Općina kontinuirano radi na održavanju cesta, javnih površina, rasvjete i groblja, a u vrijeme epidemije koronavirusa komunalna naknada smanjena je na pola. Također, što se tiče demografskih mjera, za svako rođeno dijete Općina Ribnik osigurala je iznos od 4.000 kuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!