ŽUPANIJA / OPĆINE

IME MOSTA

Braniteljska udruga pokrenula inicijativu za imenovanje mosta preko Korane - Most hrvatskih redarstvenika Barilovića

Braniteljska udruga pokrenula inicijativu za imenovanje mosta preko Korane - Most hrvatskih redarstvenika Barilovića

Braniteljska udruga policijske ispostave Barilović pokrenula je inicijativu za imenovanje mosta preko rijeke Korane u Bariloviću nazivom „Most hrvatskih redarstvenika Barilovića“ Dopis su uputili Općini Barilović uz molbu da se njihov prijedlog nađe na raspravi Vijeća, a inicijativu su objavili i na svojoj facebook stranici gdje su dobili veliku potporu javnosti za predložen naziv mosta.  

U obrazloženju inicijative koju su pokrenuli Upravni odbor BUPIB-a navodi kako je Policijska ispostava Barilović osnovana u jesen 1990. godine i bila je jedina organizirana postrojba na području općine Barilović u obrani Republike Hrvatske i njenog ustavnog poretka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  Sačinjena je od pripadnika iz sastava Prvi hrvatski redarstvenik, djelatnika sa tečaja iz Valbadona i raznih tečajeva te popunom pričuvnog sastava. Ti redarstvenici su se prvi suprostavili velikosrpskoj agresiji na području samog mjesta Barilovića tako i općine Barilović. Spomenuti most smo izabrali da nosi ovaj naziv jer simbolizira povezanost dviju obala rijeke Korane ali i najezdu agresora, gdje je isti čuvan danonoćno da bi isti bio u prosincu 1991.g. srušen. Čuvanje istoga zbog nepristupačnosti i velike opasnosti bila mukotrpna i teška zadaća. Oko njega i u blizini istog događali su se teški i bolni događaji a bilo je i tragičnih događaja uzrokovanih smrću. U sjećanja na sve pokojne naše pripadnike, u sjećanje na dane ponosa, tuge i slave u znak sjećanja na one koji su prvi velikosrpskoj agresiji rekli "Ne" molimo vas da razmotrite naš prijedlog i da se uvrsti na jednu od točaka na Vijeću Općine Barilović – stoji u službenom zahtjevu BUPIB-a. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!