ŽUPANIJA / OPĆINE

DRVO PRIJATELJSTVA

Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov posjetio Vojnić - delegacija obišla i spomenik na Petrovoj gori

Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov posjetio Vojnić - delegacija obišla i spomenik na Petrovoj gori
Radio Banovina

Na kraju svog mandata veleposlanik Azimov posjetio je općinu Vojnić, u kojem je zasadio drvo koje simbolizira hrvatsko rusko prijateljstvo.

Na inicijativu Općine Vojnić i Udruge Hrvatsko ruskog društva prijateljstva iz Vojnića, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Azvar Azimov posjetio je u četvrtak 28. svibnja 2020. godine Vojnić.

Kako poručuju iz Općine Vojnić veleposlanik Azimov je nakon sastanka s načelnikom Nebojšom Andrićem, zamjenikom župana Mirkom Martinovićem te predsjednikom Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva iz Vojnića Dušanom Crnkovićem, zasadio "Drvo prijateljstva" u općinskom parku. Nakon toga je delegacija položila vijenac ispred spomenika u počast antifašističkim borcima koji je nažalost i dalje potpuno devastiran kao takav stoi kao velika sramota svih nas. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, ovo nije prvi posjet veleposlanika Azimova Vojniću. Naime, Veleposlanstvo Ruske Federacije surađivalo je s Općinom Vojnić u nekoliko navrata, te je od Općina od ruskog veleposlanstva primila donaciju, između ostalog i za Centralnu partizansku bolnicu na Petrovoj gori i manifestaciju Gljivarijade na Muljavi.

Ujedno, ovo je zadnji službeni posjet veleposlanika Azimov Općini Vojnić, kojem mandat ističe za dva mjeseca. Stoga su načelnik Nebojša Andrić i predsjednik Udruge Hrvatsko ruskog društva prijateljstva Dušan Crnković iskoristili priliku i uputili zahvale veleposlaniku Azimovu na svemu što je učinio za Vojnić.

Izdvojeno


Reci što misliš!