ŽUPANIJA / OPĆINE

UVODI SE RED

Općina Josipdol ide protiv onih koji imaju zapuštene parcele, za svako postupanje protivno komunalnoj odluci slijedi prekršajni nalog

Općina Josipdol ide protiv onih koji imaju zapuštene parcele, za svako postupanje protivno komunalnoj odluci slijedi prekršajni nalog

Novom Odlukom o komunalnom redu, Općina Josipdol nastoji dovesti u red zapuštene i ne održavane parcele s ciljem skladnog uređenja lokalne sredine.

Na temelju donesene Odluke o komunalnom redu, Općina Josipdol obavještava svoje stanovnike na potrebu korištenja građevina sukladno svojoj namjeni te da iste svojim izgledom ne nagrđuju ulicu i naselje, naglašavajući pritom na potrebu redovitog održavanja i obrađivanja površina koje su vidljive s javnih prometnica, s ciljem ambijentalnog uređenja lokalne zajednice.

Naime, kako pojašnjavaju iz Općine, odlukom o komunalnom redu propisane su odredbe o uređenju naselja, javnih površina, održavanju čistoće, sakupljanju  komunalnog otpada, mjerama zaštite od buke, uklanjanju snijega i leda, ovlasti i mjere za provedbu komunalnog reda te kaznene odredbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlukom su, između ostalog, definirana i potreba održavanja i uređenja ukrasnih nasada i voćki, koje ne smiju svojim granama prelaziti na prometnice, ne smiju biti posađeni da otežavaju preglednost odvijanja prometa, da ometaju kretanja pješaka, da zaklanjaju prometnu signalizaciju te da zaklanjaju javnu rasvjetu.

-Nakon 15 lipnja 2020. godine svim vlasnicima i korisnicima zemljišta koji svojim neodgovornim ponašanjem postupe protivno odredbama komunalne odluke, komunalni redar će izdati prekršajni nalog, poručuju iz Općine Josipdol.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!