ŽUPANIJA / OPĆINE

CIVILNO DRUŠTVO

Općina Draganić podržala lokalne projekte udruga u vrijednosti 141 tisuću kuna

Općina Draganić podržala lokalne projekte udruga u vrijednosti 141 tisuću kuna

U godišnjem programu potpora programima razvoja civilnog društva, Općina Draganić podržala je znatan broj projekata udruga aktivnih na svom području.

Općina Draganić u ovoj godini financijski će poduprijeti 15 projekata udruga aktivnih na svom području, financijske vrijednosti 141 tisuću kuna.

Riječ je o godišnjem programu potpora programima razvoja civilnog društva Općine Draganić, čiji je javni poziv raspisan još u veljači ove godine.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-No, epidemija koronavirusa i financijska neizvjesnost prolongirala je provedbu i procjenu ponuda te u konačnici donošenje odluka, pojašnjavaju u Općini Draganić.

Zato su u svibnju zeleno svijetlo općinskog povjerenstva i financijsku potporu od četiri do osam tisuća kuna dobile udruge Tradicija Draganića za provedbu projekta „Draganički fanjki“ , Umirovljenici Općine Draganić za projekt „Dajmo život godinama“, manifestacija „Draganički bregi“ istoimene udruge vinogradara, vinara i vočara, Šahovski klub „Draganić“ za sportska takmičenja, Eko etno „Banovac“ za izdavanje knjige „Stari tradicijski zanati“, Športsko ribolovno društvo Draganići za sportske manifestacije.  

Na makisimalni iznos odobrenih sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna može računati nogometni klubu Draganić za razvoj i sudjelovanje u ligaškim natjecanjima, Kulturno umjetničkom društvu Sv.Juraj Draganić za očuvanje tradicijske baštine iznos od 25 tisuća kuna te DVD Mrzljak – Goljak i Draganić po 12 tisuća kuna za provođenje program izobrazbe djece i mladih u cilju promicanja dobrovoljno vatrogastva, razvoj volonterstva i razvoj lokalne zajednice.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!