ŽUPANIJA / OPĆINE

još malo

Škola u Rakovici nove fasade, krova, stolarije, rasvjete - radovi vrijedni 5,2 milijuna kuna gotovi najkasnije do rujna

Škola u Rakovici nove fasade, krova, stolarije, rasvjete - radovi vrijedni 5,2 milijuna kuna gotovi najkasnije do rujna
www.kazup.hr

Prvotno je rok za završetak radova bio lipanj, no zbog koronakrize je produžen

Osnovna škola Eugen Kvaternik u Rakovici najkasnije do početka nove školske godine bit će energetski obnovljena što će učenicima i zaposlenicima donijeti puno bolji školski standard, ali i velike uštede u energentima.

Čulo se to za današnjeg obilaska ove škole, na kojoj se izvode radovi obnove fasade (toplinska ovojnica), zamjene vanjske stolarije, toplinske izolacije stropa i toplinske izolacije zida prema tlu. Izvedena je rekonstrukcija krovišta, uklonjene salonit ploče kao pokrov i postavljen crijep, rasvjeta zamijenjena energetski učinkovitom LED rasvjetom, a u tijeku je izvođenje radova zamjene opreme u kotlovnici kotlovskim postrojenjem na pelete, kao i ugradnja sustava mehaničke ventilacije učionica i termostatskih ventila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Projekt je vrijedan 5,2 milijuna kuna, od kojih je Karlovačka županija osigurala iznos od 2,8 milijuna kuna, dio preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak iznosa su bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Radove izvodi tvrtka Graditeljstvo Stipić d.o.o., a ugovoreni rok završetka je kraj lipnja ove godine, uz mogućnost produljenja do rujna 2020. godine, zbog problema izazvanih koronakrizom, kazali su u Županiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!