ŽUPANIJA / OPĆINE

ZA 20 MALIŠANA

Uređenje prostora za potrebe programa predškolskog odgoja u sklopu Osnovne škole u Cetingradu pri samom je kraju

Uređenje prostora za potrebe programa predškolskog odgoja u sklopu Osnovne škole u Cetingradu pri samom je kraju

Općina Cetingrad do kraja godine imat će osiguran predškolskoj odgoj za dvadesetak djece, zahvaljujući programu otvaranja prostora za potrebe vrtića u u Osnovnim školama čiji je osnivač Karlovačka županija.

Do kraja godine započinje s radom vrtić u sklopu Osnovne škole Cetingrad, u kojem će mjesta pronaći dvadesetak mališana raspoređenih u jednoj mješovitoj grupi. Naime, riječ je o programu otvaranja prostora za predškolski odgoj djece u Osnovnim školama čiji je osnivač Karlovačka županija.

Povodom toga, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima i načelnicom Općine Cetingrad Marinom Kalić obišla je radove na uređenju prostora za potrebe dječjeg vrtića. Radi se o investiciji vrijednoj 400 tisuća kuna, za koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 100 tisuća kuna za opremanje prostora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Karlovačke županije ističu kako se kroz ovu demografsku mjeru, u općinama koje nemaju osiguran predškolski odgoj stvara mogućnost da roditelji svoju djecu ostave na organiziranoj skrbi bliže vlastitom domu, što im znatno smanjuje troškove i stvara pretpostavke za njihov ostanak u kraju u kojem žive.

Načelnica Marina Kalić izrazila je zahvalnost Karlovačkoj županiji na ovoj inicijativi, kojom će 20-tak mališana s područja cetingradske općine imati mogućnost pohađati predškolski program te tom prigodom poziva sve zainteresirane roditelje koji namjeravaju upisati svoju djecu da se jave u Općinu do 22. lipnja 2020. godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!