ŽUPANIJA / OPĆINE

novi obrat u slučaju "prvašići bez hrane"

Nakon što su OŠ Draganići i roditelji zatražili javnu ispriku majke, Ministarstvo obrazovanja to traži od - učiteljice

Nakon što su OŠ Draganići i roditelji zatražili javnu ispriku majke, Ministarstvo obrazovanja to traži od - učiteljice
foto OŠ Draganići

Ispriku majke koja je medijima javila da je četvero prvašića ostalo gladno zatražili su OŠ Draganići i roditelji, a inspekcija Ministarstva obrazovanja da se roditeljima ispriča učiteljica

Sporan je, podsjetimo, slučaj od 25. svibnja, kada je četvero prvašića OŠ Draganići, čiji roditelji nisu podmirli zaostale račune za hranu u školi, ostalo bez obroka. Njihova kolegica iz razreda htjela je s njima podijeliti svoj obrok, ali je u tome spriječena, a njena je majka o cijelom slučaju obavijestila medije.

Škola je od nje 10. lipnja zatražila javnu ispriku u svim medijima "kojima se poslužila u cilju diskreditacije škole, djelatnika i ravnateljice, učenika i roditelja...", zatim su to zbog plasiranja neistinitih informacija zatražili i roditelji učenika, a onda i Ministarstvo obrazovanja, ali - od učiteljice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Telegram.hr je objavio da je u školi proveden inspekcijski nadzor Ministarsta i utvrđene nepravilnosti u postupanju službenih osoba škole.

- Utvrđeno je, kažu iz Ministarstva za Telegram, da je ravnateljica škole Marica Jurčić, u skladu sa svojim zakonom propisanim obvezama, još 2. lipnja izrekla “pisano upozorenje učiteljici D.S. s mogućnosti otkaza ugovora o radu u slučaju nastavka kršenja obveza iz radnog odnosa”. Nadležni prosvjetni inspektor, nakon što je “utvrdio nepravilnosti u postupanju školskih službenih osoba, rješenjem je naredio otklanjanje nepravilnosti sa svrhom unapređenja rada škole”, piše Telegram.hr.

Dodaje i da, između ostalog, rješenjem se naređuje da učiteljica D.S. sazove roditeljski sastanak 1. razreda “te da se na istome javno ispriča svim roditeljima vezano za događaje od 25. svibnja 2020.”.

- Prosvjetna inspekcija naređuje i da se učiteljicu uputi na stručna usavršavanja koja se odnose na cijeli niz tema: odnos učitelj-učenik, međusobna interakcija učitelja u školi, suvremene strategije poučavanja, uspješno upravljanje razredom i stvaranje dobrog razrednog ugođaja. Pedagoginja škole u zadatak je dobila ispitati sociometrijski status učenika 1. razreda. Prosvjetni inspektor naredio je i ravnateljici škole da na sjednici Učiteljskog vijeća upozna učitelje s odredbama Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima. Osim toga, ravnateljica na sjednici Učiteljskog vijeća mora učitelje uputiti na odredbe iz Statuta Škole kojima je regulirana poslovna tajna te zaštita osobnih podataka. Iz Ministarstva nam kažu da je o cijelom postupku nadzora obaviještena i Pravobraniteljica za djecu, navodi Telegram.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!