ŽUPANIJA / OPĆINE

ŽIVO PRED IZBORE

Izgradnja vodovoda u naselju Bukovlje jedan je od najvećih projekata u općini Generalski Stol, radove obišao i ministar Tomislav Ćorić

Izgradnja vodovoda u naselju Bukovlje jedan je od najvećih projekata u općini Generalski Stol, radove obišao i ministar Tomislav Ćorić

Osim predstavnika Karlovačke županije prilikom održavanja kolegija župana, općinu Generalski Stol posjetio je jučer i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kako bi se upoznao s vrijednom investicijom izgradnje vodovoda Bukovlje.

Kolegij župana održan je jučer u općini Generalski Stol, i to u mjestu Bukovlje jer se ondje rade na dva najveća projekta na prostoru općine, most preko rijeke Mrežnice i vodovod Bukovlje.

Na koleguju se raspravljalo o demografiji te je istaknuto da je Karlovačka županija u protekle tri godine ovog mandata kroz projekte, a u cilju provedbe ove mjere, uložila 217 milijuna kuna. Razgovaralo se i o problematici državne imovine i zgrada područnih škola na prostoru općine Generalski Stol, a koje sada nisu u funkciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općina je kao svoje ključne projekte, uz već spomenuti most i vodovod u Bukovlju, spomenula izgradnju zgrade Društvenog doma u centru općine, izgradnju reciklažnog dvorišta, modernizaciju nerazvrstanih cesta te izgradnju nogostupa uz državnu cestu. Također je spomenuta potreba proširenja dječjeg vrtića, uređenja kuhinje pri Osnovnoj školi, kao i izgradnja školske sportske dvorane.

Načelnik Alen Halar posebno je vrijednim istaknuo projekt "ZaŽeli" za koji je Općina osigurala milijun kuna, a kojim će se uskoro zaposliti 10 žena u pružanju pomoći starijim i nemoćnim stanovnicima na prostoru Generalskog Stola.

Osim predstavnika Karlovačke županije, općinu Generalski Stol jučer je posjetio i ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je u pratnji župana Karlovačke županije Damira Jelića i njegovih suradnika, predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nade Murganić te načelnika Općine Generalski Stol Alena Halara, obišao je gradilište vodovoda u Bukovlju. Radi se o investiciji vrijednoj 5,2 milijuna kuna kojom se kroz 9,4 km nove vodovodne mreže mjesta Gornje i Donje Bukovlje spajaju s vodovodom iz Duge Rese i opskrbljuju pitkom vodom iz vodospreme u Novigradu na Dobri. Investitor projekta je tvrtka Komunalno d.o.o. Duga Resa, a finacira se iz sredstava Hrvatskih voda i Općine Generalski Stol i to u omjeru 80% Hrvatske vode, 20% Općina. Radovi na vodovodu trebali bi završiti za dva mjeseca.

Načelnik Halar zahvalio je Županiji, županijskom vodstvu i službama Karlovačke županije na svakoj potpori koju su dali Općini u realizaciji ovih projekta i omogućili da mještani ovog područja nakon dugog vremena i brojnih problema konačno dobiju kvalitetnu prometnu vezu i pitku vodu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!