ŽUPANIJA / OPĆINE

RURALNI TURIZAM

Srce Prirode Srakovčić u općini Ribnik dobio oznaku „Cyclist welcome“ s 5 zvjezdica

Srce Prirode Srakovčić u općini Ribnik dobio oznaku „Cyclist welcome“ s 5 zvjezdica

U Gorici Lipničkoj na seoskom gospodarstvu Srce Prirode Srakovčić predstavljen je standard kvalitete "Bed&Bike" za smještajne objekte na području Karlovačke županije, a ujedno je i domaćinu uručena oznaku za najkvalitetniju uslugu cikloturistima.

Posljednjih nekoliko godina Hrvatska se profilirala kao biciklistička destinacija te je sve više privatnih iznajmljivača krenulo u prilagodbu svojih objekata s ciljem privlačenja cikloturista. Cikloturizam predstavlja proizvod visoke atraktivne vrijednosti čiji je razvoj izuzetno značajan za kontinentalni dio Hrvatske. S obzirom da privlači goste tijekom cijele godine, naglašava prirodne i kulturne vrijednosti destinacije i aktivan odmor, cikloturizam se izdvaja kao jedan od temelja budućeg razvoja turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.

-Upravo je vizija Karlovačke županije postati vodeća kontinentalna regija aktivnog odmora s privlačenjem posjetitelja kroz cijelu godinu te je u tu svrhu, u suradnji s Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Javnom ustanovom Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije i Veleučilištem u Karlovcu, nastao i Pravilnik standardu kvalitete „Bed&Bike“ za smještajne ugostiteljske objekte na području županije, poručuju iz Karlovačke Županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravo korištenja oznake „Bed&Bike“ stječe se ispunjavanjem određenih uvjeta kao što su sigurne prostorije za spremanje bicikala, mogućnost prihvata cikloturista na jednu noć, mogućnost korištenja alata za osnovne popravke bicikala i opreme, ponuda doručka i slično. Nakon dobivanja standarda, objekt dobiva i ploču posebne oznake „Cyclist welcome“ što označava kvalitetu pružanja usluga cikloturistima.

U subotu, 27.svibnja 2020. godine prilikom predstavljanja Pravilnika o standardu kvalitete „Bed&Bike“ u općini Ribnik, Srcu Prirode Srakovčić na čelu s Ivanom Srakovčić uručena je pločica "Cyclist welcome“ koju označava najveću kvalitetu pružanja usluga cikloturistima. U ime Karlovačke županije na predstavljanju i dodjeli nazočila je zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Valić, viši savjetnik za razvoj i EU fondove Željko Fanjak, kao i predsjednik biciklističkog kluba Frankopan iz Ogulina, Tomislav Lipošćak te domaćin, načelnik općine Ribnik Željko Car.

Izdvojeno


Reci što misliš!