ŽUPANIJA / OPĆINE

SLOVENCI POMAŽU

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bubnjarci primilo vrijednu donaciju od slovenskih kolega iz Črnomlja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bubnjarci primilo vrijednu donaciju od slovenskih kolega iz Črnomlja

DVD Bubnjarci primilo je na donaciju vozilo za gašenje požara od slovenskog vatrogasnog društva iz Črnomlja, procijenjene vrijednosti gotovo 80 tisuća kuna. Jedna je to od vrijednih donacija usmjerena u modernizaciju i opremanje vatrogastva u općini Žakanje.

Dobrovoljno vatrogasno društvu Bubnjarci prošlog je vikenda primilo vrijednu donaciju od susjednih slovenskih kolega. Naime, na temelju međusobne dobre suradnje, vatrogasno društvo Zapudje iz općine Črnomelj darovalo je društvu u Bubnjarcima vozilo za gašenje požara marke Peugeot Boxer procijenjene vrijednosti gotovo 80 tisuća kuna.

U dodatno uređenje vozila financijski su sudjelovali i Vatrogasna zajednica Općine Žakanja i DVD Bubnjarci, a ovom vrijednom nabavkom vatrogasno društvo iz Bubnjaraca značajno će poboljšati standard usluge. Kako to obično i biva, prilikom primopredaje održan je i tradicionalni blagoslov vozila uz okupljanje članova DVD Bubnjarci na čelu s predsjednikom Danijelom Bukovac i ostalim mještanima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, općina Žakanje jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti sa stoljetnom tradicijom bavljenja dobrovoljnim vatrogastvom te je po broju vatrogasaca i vatrogasnih društava u odnosu na broj stanovnika najbrojnija u Hrvatskoj.

Vatrogasna zajednica Općine Žakanje na čelu sa zapovjednikom Tomislavom Hribljan u zadnje tri godine učinila je značajan iskorak u modernizaciji vatrogasnih vozila i opreme, u koje je uloženo gotovo 700 tisuća kuna.  S druge strane, značajna sredstva na godišnjoj razini osigurava i Općina Žakanje za obnovu postojeće hidrantaske mreže.

Prema riječima predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Žakanje Danijela Jurkaša, u proteklih nekoliko godina nabavljeno je osobne opreme i radio veze procijenjene vrijednosti 200 tisuća kuna, kao i šest vatrogasnih vozila, a planu su još dva. Jedan od njih je i terensko pick up vozilo DVD-a Žakanje, za koje je u tijeku javna nabava Ministarstva poljoprivrede iz sredstava opće korisnih funkcija šuma. Procijenjena vrijednost vozila iznosi 230 tisuća kuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!