ŽUPANIJA / OPĆINE

U VATROGASNOM DOMU

Kamanjski mališani uselit će na jesen u nove prostore Dječjeg vrtića

Kamanjski mališani uselit će na jesen u nove prostore Dječjeg vrtića

Investicijom vrijednom preko 4 milijuna kuna, Općina Kamanje izgradila je nove kapacitete za organiziranje predškolskog odgoja na svom području.

Jedan od prioriteta Općine Kamanje od samog početka je rješavanje problema predškolskog odgoja. U počecima se briga svodila na sudjelovanje u troškovima smještaja djece u susjednom Žakanju i u nešto udaljenijem Ozlju, što je odgovaralo samo obiteljima u kojima je netko odlazio na posao u te krajeve.

S tom namjerom početkom 2016. godine uređen je prostor unutar općinske zgrade te je po principu javno privatnog partnerstva, pitanje rješavanja čuvanja djece, Općina Kamanje riješila zajednički s novoosnovanim obrtom za dadiljanje „Vesela Panda“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, kako se ubrzo pokazalo da je općinski prostor nedostatan, krenule su pripreme na izgradnji novog objekta i proširenje kapaciteta za organiziranje predškolskog odgoja u Kamanju. Za to se Općina okrenula europskim fondovima, te u sklopu programa Ruralnog razvoja i Mjere 7, u 2020. godini realizirala investiciju, i to preuređenjem dijela Vatrogasnog doma za potrebe Dječjeg vrtića.

Naime, kako je za KAportal pojasnio načelnik Općina Kamanje Damir Mateljan, radi nužnosti i održivosti projekta novi prostor za Dječji vrtić izgrađen je u sklopu postojeće zgrade Vatrogasnog doma.

- Kamanje je premalo mjesto da bi moglo održivo upravljati s nekoliko velikih zgrada koji imaju neovisan sustav grijanja, neovisan sustav energetike i slično. Stoga smo planski novi prostor Dječjeg vrtića smjestili pod jedan krov, u sklopu Doma kulture, Vatrogasnog doma i vatrogasnog spremišta.

Na ovakav efikasan način osigurani su prostorni kapaciteti za zbrinjavanje svih mališana na području općine Kamanje i spremno dočekuju početak rujna i novu pedagošku godinu.

Vrijednost projekta preuređanja dijela zgrade za potrebe Dječjeg vrtića iznosi 2,7 milijuna kuna, a konačna cijena s uređenjem okoliša prelazi vrijednost od 4 milijuna kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!