ŽUPANIJA / OPĆINE

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Maljevac se oprašta od svog dugogodišnjeg mutevelije Sulje Bašića: Utkao je sebe u islamsku zajednicu

Maljevac se oprašta od svog dugogodišnjeg mutevelije Sulje Bašića: Utkao je sebe u islamsku zajednicu

Islamska zajednica u Maljevcu oprašta se od svog predsjednika 
Medžlisa Islamske zajednice Karlovac i mutevelije Džemata Maljevac Sulje Bašića. 

Kako nam javljaju, tijekom svog života Suljo Bašić je obnašao različite dužnosti u Islamskoj zajednici od džemata do medžlisa. Bio je mutevelija s najdužim stažom u cijeloj Hrvatskoj, skoro 20 godina. Ostat će upamćen u Karlovačkoj županiji jer je s imamom Admirom ef. Muhićem začetnik ideje projekta Islamskog centra u Maljevcu za kojeg se u Džematu Maljevac nadaju da će do kraja ove godine dobiti građevinsku dozvolu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U njegovom dugogodišnjem volonterskom radu kupljena je parcela za džamiju u Maljevcu, adaptiran je i preuređen mesdžid u Maljevcu, izgrađena gasulhana na mezarju u Širokoj Rijeci, izgrađena munara i otvorena džamija u Bogovolji te mnogi realizirani programi i sadržaji u Karlovačkoj županiji. Ujedno je bio i predsjednik MO Svinica (Vojnić) u čijem se mandatu asfaltirala županijska cesta Maljevac-Topusko te izgrađen most na rijeci Glini u Maljevcu.

- On nije bio puno rječit, ali njegova djela jesu govorila i o njemu i o nama i govorit će dugo jer je sebe utkao u Islamsku zajednicu. Na ovom prolaznom svijetu mutevelija Suljo ostavlja dubok trag svoga života. I on i njegova hanuma Zumra primjer su aktivizma u Islamskoj zajednici. Teško mi je u ovim trenutcima. Bio mi je oslonac u svakom pogledu. Nedostajat će mi. Raditeljska i svaka druga pažnja bila je od našeg Sulje primjetna. Falit će mi. Falit će nama svima. Pamtit ćemo ga po dobru i dobrim djelima. Svjedok sam njegovog dobročinstva. Da mu Allah Milostivi oprosti i podari džennet. Neka mu je vječni rahmet, rekao je imam Muhić.

Izdvojeno


Reci što misliš!