ŽUPANIJA / OPĆINE

PRIORITETNA DVORANA

Izgradnja školske dvorane u Kamanju u rekordnom roku privodi se kraju - školarcima na raspolaganju početkom drugog polugodišta

Izgradnja školske dvorane u Kamanju u rekordnom roku privodi se kraju - školarcima na raspolaganju početkom drugog polugodišta

Od prve javne iskazane namjere Županije za izgradnju dvorane u Kamanju do okončanja projekta, proći će tek nešto malo više od dvije godine.

Školska sportska dvorana u Kamanju s početkom drugog polugodišta trebala bi biti završena, potvrdila je to v.d. županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, prilikom iznošenja polugodišnjeg izvješća o radu župana.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje iznosi 5,9 milijuna kuna te su sredstva za financiranje osigurana u županijskom proračunu. Iz Karlovačke županije naglašavaju, kako je krajem siječnja ove godine predana i prijava projekta na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za šport, unutar kojeg planiraju osigurati do milijun kuna za sufinanciranje nabavke potrebne opreme za buduću jednodijelnu dvoranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujedno, riječ je o jedinoj školskoj sportskoj dvorani u fazi izgradnje u Karlovačkoj županiji, koja će po svemu sudeći biti i u rekordnom roku potpuno realizirana. Naime, od prve javne iskazane namjere Županije za izgradnju dvorane u Kamanju do okončanja projekta, proći će tek nešto malo više od dvije godine. Uspoređujući s ostalim investicijama takvog karaktera u našoj županiji, ako se u jednom mandatu ishodi građevinska dozvola i projektna dokumentacija – „gladi bradu“.

Stoga je zasigurno jako pohvalno što se Karlovačka županija toliko angažirala u Kamanju, te pritom ujedno i jasno ukazala na prioritete ulaganja. A to je upravo izgradnja dvorane pri Područnoj školi u Kamanju koja će za godinu-dvije ostati bez čistih razrednih odjeljenja zbog malog broja učenika. Dok, škole od 400-tinjak učenika, primjerice u Ozlju i Dugoj Resi, bez prostornih uvjeta za jednosmjensku nastavu ili adekvatne školske dvorane još uvijek su u fazi dogovaranja, pregovaranja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!