ŽUPANIJA / OPĆINE

OSVAJANJE VRHOVA

Poznati alpinist Stipe Božić predstavit će u Kamanju svoju monografiju "San o Everestu"

Poznati alpinist Stipe Božić predstavit će u Kamanju svoju monografiju

Planinarsko društvo Vrlovka domaćin je predstavljanja knjige Stipe Božić "San o Everestu", koje će se održati danas, 10. rujna, od 19 sati u prostorijama DVD Kamanje.

Planinarsko društvo Vrlovka iz Kamanja i KAMAT Adventure Travel organiziraju predstavljanje knjige "San o Everestu"  hrvatske alpinističke legende Stipe Božića, ujedno i počasnoga člana PD Vrlovka.

Stipe Božić u Hrvatskoj je sinonim za planinara, alpinista i himalajskog penjača. Čovjek koji je među prvih deset na svijetu osvojio tri najviša vrha svijeta, neizostavni je sudionik i član Gorske službe spašavanja i nezaobilazna figura planinarskog i alpinističkog svijeta uopće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povodom svoga prvog uspona na Mount Everest koji se zbio prije 40 godina, 15. svibnja 1979., i njegovog ponovnog puta prema Himalaji, izašla je i monografija San o Everestu. Bogato ilustrirana fotografijama, na 280 stranica, knjiga je koncipirana Božićevim člancima iz Slobodne Dalmacije kojoj je redovito slao izvještaje s ekspedicije, dramatičnim pričama iz osobnog kuta, kao i tekstovima sudionika tadašnje ekspedicije, uz osvrte Božićevih kolega, prijatelja i ljudi iz raznih sfera javnog života.

Za uspon na vrh Everesta s najteže, zapadne strane prije četiri desetljeća tada 28-godišnjem Stipi Božiću trebalo je 45 dana, a 750 nosača je 22 dana nosilo 18 tona opreme do logora na 5.350 metara nadmorske visine, a sve detalje ove nezaboravne ekspedicije Stipe će otkriti upravo u Kamanju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!