ŽUPANIJA / OPĆINE

ugovor potpisan

Škola u Jarčem Polju dobiva dvoranu - učenici će konačno imati prostor za tjelesni, a svi ostali za treninge, rekreaciju, manifestacije...

Škola u Jarčem Polju dobiva dvoranu - učenici će konačno imati prostor za tjelesni, a svi ostali za treninge, rekreaciju, manifestacije...

Županija će za dvoranu osigurati do 4 milijuna kuna, a ostatak sredstava Općina Netretić

- Konačno će se nastava tjelesnog odgoja odvijati onako kako se radi u svim ostalim školama. Dvoranom će dobiti puno i cijela općina jer će biti za izvannastavne aktivnosti učenika, mogućnost bavljenja sportom imat će klubovi i rekreativci, moći će se održavati različite manifestacije... Ovaj objekt imat će multifunkcionalnu namjenu, kazao je Marijan Peretić, načelnik Netretića, za današnjeg potpisivanja ugovora o izgradnji školske sportske dvorane Područne škole Jarče Polje.

Dvorana će, pojasnio je Dinko Kovačić iz Projektnog biroa Vinski, biti jednodjelna, povezana sa školom, veličine 15x2 i visine 6 metara, za odbojku, košarku i ostale sportove, pored nje i manja, višenamjenska, a moći će se koristiti i vanjski tereni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na dobrobit cijele zajednice, ne samo 60 učenika ove škole. No, za njih će izgradnja dvorane donijeti i drugu novost: nastavu organiziranu u jednoj smjeni, što će, uz brojne prednosti, donijeti i uštede na energentima, prijevozu itd.

Za njenu će gradnju Županija izdvojiti do 4 milijuna kuna, a bude li izvođač radova izabran idući mjesec, do ožujka bi, po riječima dožupanice Vesne Hajsan Dolinar, dvorana mogla imati uporabnu dozvolu.

- Željeli smo da sve jedinice lokalne samouprave, koje imaju osmogodišnji odgojno- obrazovni program, u što kraćem roku dobiju sportsku dvoranu; krenuli smo s Kamanjem i danas je taj projekt pred završetkom, a u proračunu je projektiranje dvorane u Cetingradu. Velike dvorane poput onih u Dugoj Resi i Ozlju - za koju je projektna dokumentacija pred završetkom - prijavili smo u ITU mehanizam i u Fond za oporavak, a na njih je prijavljena i dvorana u Generalskom Stolu, rekla je Hajsan Dolinar.

Izdvojeno


Reci što misliš!