ŽUPANIJA / OPĆINE

NOVI PROSTOR

Radovi na uređenju zgrade i tržnice u Oštarijama pri kraju, Općina za realizaciju utrošila preko 1,2 milijuna kuna

Radovi na uređenju zgrade i tržnice u Oštarijama pri kraju, Općina za realizaciju utrošila preko 1,2 milijuna kuna

Za realizaciju projekta uređenja poslovne zgrade i izgradnju tržnice Općina Josipdol do sada je utrošila preko 1,2 milijuna kuna, od toga je gotovo 920 tisuća kuna osigurala iz nacionalnih fondova.

Radovi na uređenju poslovne zgrade u Oštarijama u općini Josipdol pri samom su kraju. Tako će poslovni prostori uskoro biti na raspolaganju obrtnicima, udrugama, a svoje mjesto dobit će i lokalna tržnica. U tijeku se provode završni radovi na uređenju okoliša poslovne zgrade i uređenju tržnice.

Naime, Općina Josipdol je još u 2016. godini u centru naselja Oštarije otkupila objekt, koji bi na jednom mjestu objedinio poslovni prostor za samozapošljavanje u obrtničkim djelatnostima, prostor za rad komunalnog poduzeća i udruga, a ponudu bi obogatio i prodajni prostor u obliku nove tržnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Općine Josipdol pojašnjavaju kako je zgrada obnavljana tijekom godina uz redovitu potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Tijekom obnove zgrade izvršena je izmjena krovišta, postavljene su međukatne konstrukcije, izmijenjena je građevinska stolarija, provedeni su radovi na unutarnjem uređenju i postavljanju ovojnice zgrade, te uspostavi vatrodojave i video nadzora. Tijekom 2018. godine izvršeno je i čišćenje okoliša i uklanjanje ruševnih objekata oko zgrade.

Za realizaciju projekta uređenja poslovne zgrade i izgradnju tržnice Općina je do sada utrošila preko 1,2 milijuna kuna, od toga je gotovo 920 tisuća kuna osigurala iz nacionalnih fondova, računajući pritom kako je sam trošak otkupa zgrade u 2016. godini iznosio 300 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!