ŽUPANIJA / OPĆINE

GRADILIŠTE NA MREŽNICI

Zbog gradnje novog mosta Zvečaj - Bukovlje zatrpan pristup do nekih parcela, mještani zabrinuti: "Hoćemo li do njih helikopterom?"

Zbog gradnje novog mosta Zvečaj - Bukovlje zatrpan pristup do nekih parcela, mještani zabrinuti:
Ovako će izgledati novi most Gornji Zvečaj - Bukovlje

Sada kad se radi možda ne mogu svi do njiva, ali to je samo privremeno dok traju radovi. Ako se negdje i pojavi neki problem, riješit ćemo to i napraviti pristupni put, pojasnio je načelnik Halar.

- Gradi se most na Mrežnici u Bukovlju, samo je investitor zaboravio jednu stvar, nema prilazne ceste za zemljišta na desnoj obali. Nasipali stari prilaz i sada valjda očekuju da će vlasnici do svojih parcela helikopterom, poručio nam je jedan čitatelj koji je želio ostati anoniman.

Tragom ove tvrdnje kontaktirali smo Alena Halara načelnika općine Generalski Stol, obzirom da je on i te kako zainteresiran da se most izgradi na vrijeme, ali i da svi stanovnici ovog kraja budu zadovoljni.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svi pristupni putevi, s obje strane mosta, koliko sam upoznat, obuhvaćeni su projektom i ljudi će kao i do sada imati pristup svojim zemljišnim površinama. Obuhvaćeno je i nogometno igralište u Zvečaju te smatram da tu ne bi trebalo biti problema. Sada kad se radi možda ne mogu svi do njiva, ali to je samo privremeno dok traju radovi. Ako se negdje i pojavi neki problem, riješit ćemo to i napraviti pristupni put, rekao nam je Halar, te pojasnio kako je u kontaktu s izvođačem radova SA Bišćan te da se radovi odvijaju prema planu. 

Podsjetimo, novi armirano - betonski most, spaja dvije obale rijeke Mrežnice u Zvečaju na području Grada Duge Rese i Bukovlja na području općine Generalski Stol, a zamijenit će dotrajali i nesiguran pontonski most kojim su se desetljećima služili stanovnici ovog kraja. Most će biti dug oko 80 metara, s obostranim nogostupom, a njegova izgradnja koštat će investitora - Županijsku upravu za ceste oko 9,5 milijuna kuna. 

 

- Prije nekoliko dana izvođači radova su završili postavljanje „šalunga“, odnosno oplate za betoniranje, a DVD Bukovlje im je pomogao i isprao sve od nečistoća. Krajem prošlog tjedna počelo je betoniranje samog mosta, a tek potom bit će postavljen i asfaltni tepih. Vjerujem da će most oko Božića kako je planirano biti otvoren i pušten u promet, pojasnio je za KAportal načelnik Halar. 

Izdvojeno


Reci što misliš!