ŽUPANIJA / OPĆINE

ŽUPANIJSKI KOLEGIJ

U općini Bosiljevo održan županijski kolegij, najavljeno i otvaranje Dječjeg vrtića u sklopu PŠ Bosiljevo

U općini Bosiljevo održan županijski kolegij, najavljeno i otvaranje Dječjeg vrtića u sklopu PŠ Bosiljevo

Općina Bosiljevo jedan je od jedinica lokalne samouprave koje će u sklopu ustanove Osnovne škole imati organizirani predškolski odgoj.

U Bosiljevu će uskoro biti otvoren novouređeni prostor za potrebe rada Dječjeg vrtića čime će i ova općina dobiti organizirani predškolski odgoj, što ovaj kraj do sada nije ima, najavili su to predstavnici Karlovačke županije na redovitom godišnjem kolegiju održanom jučer u Općini Bosiljevo.

Kapaciteti vrtića u početku će biti ograničeni na zbrinjavanje petnaestak mališana s prostora Bosiljeva, čiji su roditelji do sada djecu vozili do relativno udaljene Duge Rese. Adaptacija i opremanje prostora Područne škole u Bosiljevu ukupno je stajala gotovo 800 tisuća kuna. Ujedno je riječ i o trenutno najznačajnijem projektu, koji je istaknut na održanom kolegiju župana u Općini Bosiljevo na kojem su županijski dužnosnici i pročelnici predvođeni zamjenicom župana koja obnaša dužnost župana Martinom Furdek Hajdin predstavili i ostale projekte i planove na kojim Županija radi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tom prigodom, načelnik Općine Bosiljevo Josip Kasun predstavio je i općinske projekte koji se uglavnom dotiču izgradnje i obnove komunalne infrastrukture, prometnica i odvodnje te pročišćavanja voda. Kao značajni projekti koji su u planu navedeni su proširenje školske kuhinje, koja će služiti i za potrebe vrtića, izgradnja jednodjelne školske sportske dvorane te uređenje sportskih terena, za što je obećana potpora Karlovačke županije. Jedan od kapitalnih projekata za Općinu je i uređenje dvorca Bosiljevo, na čemu Županija radi u sklopu projekta Dodir civilizacija. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!