ŽUPANIJA / OPĆINE

DOGOVOR NA DJELU

Radni sastanak predstavnica Županije i načelnika općine Tounj - dogovorena realizacija niza lokalnih projekata

Radni sastanak predstavnica Županije i načelnika općine Tounj - dogovorena realizacija niza lokalnih projekata

Obnova komunalne infrastrukture, raspolaganje poljoprivrednim zemljištem, problematika ordinacija obiteljske medicine i stomatologije, samo su neke od aktualnih pitanja od izrazite važnosti za područje općine Tounj.

Održanim radnim sastankom između županice Martine Furdek Hajdin, zamjenice Vesne Hajsan Dolinar i načelnika općine Tounj Ivice Sopeka, definirana je realizacija niza aktualnih lokalnih projekata na području općine Tounj.

Naime, prema riječima načelnika Sopeka, na sastanku se raspravljao o problematici uređenja županijskih cesta, a posebno na uređenju raskrižja između državne ceste D23 i županijske ceste Kukača-Kamenica-Slunj koji bi ubrzo trebao ići u realizaciju. Nadalje, na dnevnom redu otvorilo se i pitanje sufinanciranja zajedničkog projekta županijske ceste 3220 i općinske nerazvrstane ceste prema Tounjskom mostu s ulicom Linije, za koju je napravljena kompletna projektna dokumentacija, a obuhvaća ležeći rotor, nogostupe i novu led rasvjete, kao i uređenje ostalih županijskih cesta prema Tounjskom Potoku te prema naselju Rebrovići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz komunalnu infrastrukturu, načelnik Sopek za svoje područje važnim ističe i tematiku realizacije izrade Programa raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem te problematika vezana uz zubnu ordinaciju i ordinaciju obiteljske medicine na lokalnom području.

Iz Općine Tounj naglašavaju kako je razgovor bio konstruktivan te je dogovoreno kako će svi najavljeni projekti biti razriješeni u tekućem razdoblju do kraja iduće godine, kada bi ujedno trebala započeti i obnova Područne škole ˝Lucije Capan˝ Tounj s težištem na energetski učinkovitom fasadom.

Izdvojeno


Reci što misliš!