ŽUPANIJA / OPĆINE

RADNI POSJET

Veleposlanik Republike Kazahstan Barlybayev posjetio općinu Vojnić - iskazana zainteresiranost za gospodarsku suradnju

Veleposlanik Republike Kazahstan Barlybayev posjetio općinu Vojnić - iskazana zainteresiranost za gospodarsku suradnju

Na radnom sastanku iskazana je želja za povezivanje i gospodarsku suradnju.

Veleposlanik Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Nj. E. Tolezhana Barlybayeva boravio je u radnom posjetu Općini Vojnić. Sastanku su uz predstavnike Općine Vojnić na čelu s načelnikom Nebojšom Andrić prisustvovali i zamjenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović, glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović te predsjednik Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva Vojnić Dušan Crnković s članovima.

Tema radnog posjeta bila je usmjerena na uspostavljanje boljih prijateljskih,  gospodarskih, kulturnih odnosa i suradnje između općine Vojnić, Karlovačke županije i Republike Kazahstan. Načelnik Andrić upoznao je goste s gospodarstveno poljoprivrednim potencijalima općine Vojnić, dok je zamjenik župana Martinović dao kratak presjek stanja gospodarstva, poljoprivrede, turizma, te prirodnih potencijala Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veleposlanik Barlybayev, koji je na dužnosti veleposlanika od polovice 2017. godine predstavio je tijekom posjeta svoju zemlju i njezine gospodarske i druge mogućnosti. Ovu bivšu sovjetsku republiku i Hrvatsku veže, kazao je, 25 godina diplomatskih odnosa. Hrvatska je Kazahstanu, podsjetio  je Barlybayev, jedan od ključnih vanjskopolitičkih partnera.

Uz uzajamnu zainteresiranost za produbljivanje gospodarske suradnje, predstavnici Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva iz Vojnića istaknuli su i mogućnost kulturnog povezivanja, te upoznavanja s običajima naroda obje države.

Na kraju radnog posjeta, veleposlanik Republike Kazahstana posjetio je i lokalno poduzeće DW Reusables d.o.o. u Kupljenskom, koji se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike. Kao znak dobrih odnosa načelnik Andrić i veleposlanik Barlybayev zasadili su i drvo prijateljstva u parku u centru Vojnića.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!