ŽUPANIJA / OPĆINE

NASTAVAK PROJEKTA

Općina Vojnić prva u županiji krenula u drugu fazu projekta "Zaželi", ugovore potpisalo deset žena koje će skrbiti za 60 korisnika

Općina Vojnić prva u županiji krenula u drugu fazu projekta

U sljedeći 12 mjeseci uslugu podrške u svakodnevnim aktivnostima osigurano je za 60 korisnika starije životne dobi na području općine Vojnić.

Općina Vojnić među prvima u Karlovačkoj županiji krenula u drugu fazu projekta ZAŽELI. Načelnik Nebojša Andrić u novom ciklusu potpisao je ugovore o radu s deset žena s područja općine, koje će u narednih 12 mjeseci skrbiti za 60 krajnjih korisnika, što je ujedno duplo više nego u prvoj fazi projekta. Naime, projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ na području općine Vojnić djeluje od 2019. godine, te je u prvoj fazi njime bilo obuhvaćeno pet žena i 23 korisnika starije životne dobi.

Kako pojašnjavaju iz Općine Vojnić, cilj projekta je zaposliti i obrazovati žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja općine koje će pomagati osobama u nepovoljnom položaju. S jedne strane, kako bi se poboljšao njihov daljnji status na tržištu rada te omogućio razvoj kompetencija kroz edukaciju, a u konačnici i zbog sprječavanja njihove marginalizacije i socijalne isključenosti. Projektom će se žene obučiti za gerontodomaćice te se stečenim znanjima poboljšati njihov položaj na tržištu rada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt vrijednosti 926. 050 kuna u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a uz nositelja projekta Općinu Vojniću, partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i Centar za socijalnu skrb podružnica Vojnić.

Izdvojeno


Reci što misliš!