ŽUPANIJA / OPĆINE

NOVI VRTIĆ

U sklopu Osnovne škole u Krnjaku otvoren vrtić "Maslačak" - mjesta će u njemu pronaći 26 mališana

U sklopu Osnovne škole u Krnjaku otvoren vrtić

Otvaranje vrtića u sklopu Osnovnih škola inicijativa je Karlovačke županije kojom nastoji osigurati funkcioniranje predškolskog odgoja u svim općinama u županiji.

Na području općine Krnjak otvoren je još jedan vrtić u sklopu tamošnje Osnovne škole. Projekt je to kojim Karlovačka županija nastoji organizirati predškolski odgoj u svim jedinicama lokalne samouprave. Ovakav model uređenja prostora pri školama zakonski je podržan od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a troškove rada i funkcioniranja predškolskog odgoja zajednički dijele Općina, Županija te Ministarstvo.

Ceremonijom puštanja balona obilježeno je i službeno otvaranja novog vrtića „Maslačak“ u Krnjaku, koje će biti novo mjesto druženja  i stjecanja vještina za 26 mališana iz ovog područja. Na svečanom otvaranju sudjelovali su i predstavnici Županije na čelu sa zamjenicom župana Vesnom Hajsan Dolinar, načelnikom Općine Krnjak Dejanom Mihajlovićem te predstavnikom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Domagojem Novoselom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Karlovačke županije naglašavaju kako je u uređenje prostora za vrtić pri školi u Krnjaku uloženo 155 tisuća kuna. Ujedno, prilikom otvaranja vrtića pripremili su i darove za mališane, te su za svako dijete osigurali romobil, zaštitnu kacigu i štitnike kao i dječje igračke. 

Uz subvenciju Općine, Ministarstva i Županije, cijena boravka u vrtiću za prvo dijete iznosit će 500 kuna, za drugo i svako naredno dijete 400 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!