ŽUPANIJA / OPĆINE

OBNOVLJIVI IZVORI

Općini Barilović uručena građevinska dozvola za izgradnju male elektrane u sklopu Turističko - sportskog centra "Korana"

Općini Barilović uručena građevinska dozvola za izgradnju male elektrane u sklopu Turističko - sportskog centra

Investiciju vrijednu 4 milijuna kuna Općina Barilović planira financirati iz fondova Europske unije.

Izgradnja male elektrane u sklopu Turističko - sportskog centra „Korana“ u Donjem Velemeriću dobila je zeleno svjetlo. Naime, zamjenica župana koja obnaša funkciju župana Martina Furdek Hajdin i pročelnica županijskog odjela za graditeljstvo Marina Jarnjević uručile su načelniku Općine Barilović Draženu Perakoviću građevinsku dozvola potrebnu za realizaciju projekta.

Radi se o investiciji Općine Barilović vrijednoj 4 milijuna kuna kojom će se urediti i natkriti 250 parkirališnih mjesta, u čije će nadstrešnice biti ugrađeni fotonaponski sklopovi. Ukupna snaga sustava biti će 5 MW, a tako proizvedena struja će, osim za potrebe Centra, biti predana u mrežu HEP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općina je pripremila svu potrebnu tehničku dokumentaciju, vrijednu 240 tisuća kuna, koju je u iznosu od 160 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a europskim fondovima Općina planira osigurati sredstva za realizaciju projekta. Kako je ovom prilikom izjavila Martina Furdek Hajdin Karlovačka županija će i dalje podržavati i pomagati ovakve i slične projekte koji generiraju razvoj i čuvaju okoliš kroz korištenje obnovljivih izvora energije. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!