ŽUPANIJA / OPĆINE

STAVLJANJE U FUNKCIJU

Općina Plaški u vlasništvo dobila državnu nekretninu za potrebe izgradnje nove mrtvačnice

Općina Plaški u vlasništvo dobila državnu nekretninu za potrebe izgradnje nove mrtvačnice

Zahtjev za darovanjem nekretnine u vlasništvu države Općina Plaški podnijela je još u travnju 2018. godine.

Na radnom sastanku u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, načelniku općine Plaški Peri Damjanoviću uručen je Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske.

Riječ je o nekretnini čiji je zahtjev za darovanjem Općina Plaški podnijela u travnju 2018. godine, tadašnjem Ministarstvu državne imovine, u svrhu izgradnje mrtvačnice u sklopu Novog Groblja Plaški, tržišne vrijednosti 894 tisuće kuna. Svečanom uručenju ugovora su, uz ministra Darka Horvata i načelnika Pere Damjanovića, nazočili i zamjenica župana Karlovačke županije koja obnaša funkciju župana Martina Furdek-Hajdin i zamjenik načelnika Općine Plaški Ivan Šego.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tom prigodom ministar Darko Horvat istaknuo je kako je ovo još samo jedna u nizu nekretnina iz portfelja državne imovine koju Ministarstvo daruje nekoj od jedinica lokalne samouprave, a sve u svrhu njenog stavljanja u funkciju i korištenja za opće dobro.

- To je politika kakvu ćemo provoditi i dalje, ne samo u segmentu suradnje s jedinicama lokalne samouprave, već i u smjeru poticanja daljnjeg gospodarskog rasta kroz ustupanje neiskorištene državne imovine poduzetničkom sektoru, poručio je ministar Horvat.                 

Izdvojeno


Reci što misliš!