ŽUPANIJA / OPĆINE

NASTAVAK SURADNJE

Delegacija Džemata Maljevac u posjetu Mešihatu islamske zajednice u Hrvatskoj

Delegacija Džemata Maljevac u posjetu Mešihatu islamske zajednice u Hrvatskoj

Delegacija Džemata Maljevac koju su činili imam Admir ef. Muhić i Fikret Tabaković, predsjednik Džematskog odbora, posjetila je predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, u njegovom uredu u Zagrebu. Uz muftiju Hasanovića bili su prisutni i njegov zamjenik Mevludi ef. Arslani i tajnik Mešihata mr.sc. Nermin ef. Botonjić.

Razgovaralo se o aktivnostima u Džematu Maljevac koje su se intenzivno provodile proteklih mjeseci u različitim smjerovima te o budućim infrastrukturnim projektima u Maljevcu. U zadnjih nekoliko mjeseci, utvrđeno je, napravljen je veliki iskorak u aktivnostima oko postojećeg mesdžida, mezarja te pripremnim radnjama oko cjelokupne infrastrukture. Izražena je podrška Džematu Maljevac i njegovom rukovodstvu, naglašena njegova prepoznatljivost u Hrvatskoj pa i šire te obećana i konkretna potpora Mešihata u nastojanju realizacije planova ovog džemata. Izrečena je obostrana spremnost za još većim intenziviranjem aktivnosti da 'centar svijeta', kako ga njegov efendija zove, zaista dobije ono što i zaslužuje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muftija dr. Hasanović je istakao pozitivne primjere Džemata Maljevac i njegovog rukovodstva te realiziranih aktivnosti i projekata koje mogu poslužiti mnogim džematima. Mutevelija Fikret Tabaković je iznio podatak da su on i efendija kao primjer drugim džematlijama radili ukupno 59 dana na pomoćnom objektu. To je veliki zamah za sve druge da se pridruže u jačanju džemata. "Prvo mi pa onda drugi," - naglasio je mutevelija.

U Medžlisu Islamske zajednice Karlovac ovaj džemat je najstariji (ovih dana navršava se 22 godine od formiranja), ali i najproduktivniji u svim aktivnostima koje se provode. 

U razgovoru s predsjednikom IOM-a Zagreb g. Botonjićem inicirala se ideja razvoja suradnje i aktivnosti o kojima će tek biti riječi.

Ujedno je ovo bio prvi radni dan Admira ef. Muhića nakon četveromjesečnog bolovanja i njegovog liječenja.

Izdvojeno


Reci što misliš!