ŽUPANIJA / OPĆINE

PODRŠKA PODUZETNICIMA

U općini Vojnić na snazi mjere za ublažavanje posljedica epidemija za poslovne subjekte

U općini Vojnić na snazi mjere za ublažavanje posljedica epidemija za poslovne subjekte
foto ilustracija

Zbog djelomičnog zatvaranja gospodarskih djelatnosti usred epidemije COVID-19, Općina Vojnića donijela je odluku o ukidanju i smanjenju plaćanja iznosa komunalne naknade i najma za sve poslovne subjekte na području općine.

Općina Vojnić i dalje donosi niz mjera usmjerenih prema ublažavanju krize u poslovanju svojim poduzetnicima zbog striktnih protuepidemijskih mjera. Naime, na zadnjoj sjednici Općinskog vijeće u prosincu prošle godine, donesena je Odluku o potpunom ili djelomičnom oslobađanju komunalne naknade za razdoblje prvog kvartala 2021. godine.

- Oslobađanjem djelomično ili u cijelosti plaćanja komunalne naknade pravnim subjektima, kao i plaćanjem najma prostora u vlasništvu Općine, jedna je od mjera solidarnosti uslijed nastupanja posebnih okolnosti kojim se narušava gospodarska aktivnost i uzrokuje znatna gospodarska štetu nastala upravo povodom proglašenja epidemije bolesti COVID-19, pojašnjavaju iz Općine Vojnić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako se pravni subjekti s područja općine Vojnić u cijelosti oslobađaju plaćanja komunalne naknade i najma za prostore u vlasništvu Općine za mjesec siječanj, veljaču, ožujak i travanj 2021. godine, a koji su obuhvaćeni epidemiološkim mjerama Vlade Republike Hrvatske od 26. studenog 2020. godine, odnosno za koje je mjerama izračena zabrana rada, dok se ostalim iste naknade snizuju za 50 posto.

- Apeliramo na sve pravne osobe na području općine da upute zahtjev o potpunom ili djelomičnom oslobađanju plaćanja komunalne naknade, u suprotnosti, naknada će im se obračunati u punom iznosu. Ujedno, napominjemo kako Hrvatske vode do danas nisu donijele Odluku o oslobađanju plaćanje naknade za uređenje voda za pravne osobe te će se ona i dalje naplaćivati prema uobičajenom obračunu, poručuju iz Općine Vojnić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!