ŽUPANIJA / OPĆINE

RADNI POSJET

Predstavnici Županije u radnom posjetu Općini Vojnić, obišli Osnovnu školu i gradilište objekta ispostave Hitne medicine

Predstavnici Županije u radnom posjetu Općini Vojnić, obišli Osnovnu školu i gradilište objekta ispostave Hitne medicine

U Osnovnoj školi Vojnić uređena je učionica za pohađanje nastave srpskog jezika i kulture, a radovi se provodi i na izgradnji ispostave objekta Hitne medicine.

U Osnovnoj školi Vojnić zajedničkim ulaganjem Srpskog narodnog vijeća i Karlovačke županije uređena je i opremljena nova učionica za potrebe izvođenja nastave srpskog jezika i kulture. Za ovaj projekt je Srpsko narodno vijeće osiguralo sredstva u visini 40 tisuća kuna, dok je Karlovačka županija osigurala 9 tisuća kuna za opremu i namještaj.

Osnovna škola Vojnić izvodi nastavu srpskog jezika i kulture po modelu C od 2001. godine, te se pojavio problem manjka učioničkog prostora. Pregrađivanjem i uređenjem dijela hola škole u jednu dodatnu učionicu stvoren je adekvatan prostor za nastavu, pa će tako 49 učenika koji uče po ovom modelu moći kvalitetnije i ugodnije pratiti nastavu, izvijestila je ravnateljica škole Mirjana Stojković predstavnike Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je ovom prigodom naglasila županica Martina Furdek Hajdin ovo je lijep primjer zajedničke suradnje na jednom malom ali značajnom projektu koji predstavlja kontinuitet ulaganja Karlovačke županije u OŠ Vojnić, od energetske obnove te uređenja krovišta škole. Sve je to u cilju poboljšanja i unapređenja uvjeta nastave te boravka djece u školi kao i nastojanja da se kroz ove ali i druge projekte u općini Vojnić pokrene demografski oporavak ovog prostora.

Ujedno, ovih dana u Vojniću započeli su i radovi na izgradnji zgrade za potrebe ispostave hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Kako je izvijestio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić vrijednost ovog projekta je 3,5 milijuna kuna, od čega su sredstva Karlovačke županije 2,4 milijuna kuna, točnije 2,1 milijun decentraliziranih i 300 tisuća kuna vlastitih sredstava, a dio sredstva osigurala je i Općina Vojnić, koja je ujedno riješila i pitanje zemljišta te pripremila cjelokupnu projektnu dokumentaciju.

Radi se o zgradi površine od 427 kvadratnih metara, s dvije etaže, gdje će uz radni biti i stambeni prostor za potrebe zaposlenika. Završetkom ovog projekta steći će se uvjeti za dodatno zapošljavanje medicinskog osoblja, a što je najvažnije, ovo će područje dobiti brzu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb, jer su do sada ovaj široki prostor pokrivali timovi iz Karlovca, naglašavaju iz Karlovačke županije.

- Završetkom ovog projekta podići će se kvaliteta i sigurnost življenja na ovom području, sve u cilju njegove revitalizacije i demografske obnove, dodaju.

Izdvojeno


Reci što misliš!