ŽUPANIJA / OPĆINE

COVID MJERE

I Općina Plaški uskače svojim poduzetnicima koji su zbog epidemije prisilno zatvorili poslovanje - za prvo tromjesečje oslobođeni plaćanja komunalne naknade

I Općina Plaški uskače svojim poduzetnicima koji su zbog epidemije prisilno zatvorili poslovanje - za prvo tromjesečje oslobođeni plaćanja komunalne naknade

Prema podacima FINE, na području općine Plaški djeluje dvadesetak poduzetnika, a prosječna isplaćena plača u privatnom sektoru iznosi nešto malo više od 4 tisuće kuna.

COVID kriza koja je usporila cijeli gospodarski sistem u velika je utjecala na poslovanje poduzetnika i obavljanje poslovne djelatnosti. Iako se s boljom epidemiološkom situacijom otvara prostor za popuštanje rigoroznih mjera, prema mišljenju poduzetnika one još uvijek ne idu u željenom smjeru. No, kako bi gospodarstvenici lakše prebrodili poslovnu i financijski krizu, nesporno je da su među prvima uskočile jedinice lokalne samouprave, prvenstveno ukidanjem komunalnih nameta.

Ovih dana na području Karlovačke županije to je učinila i općina Plaški. Na netom održanoj sjednici Općinskog vijeća donijeta je odluka o oslobađanju plaćanja komunalne naknade za  vrijeme trajanje epidemije.  Točnije, obveznici plaćanja iste, za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a za koju je sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za vrijeme trajanja epidemije, obustavljen rad, oslobodit će se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade u prvom tromjesečju ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Obveznici plaćanja komunalne naknade na području općine Plaški kojima je upravo odlukom nacionalnog stožera uskraćeno poslovanje, za oslobađanje plaćanja komunalne naknade po odluci Općinskog vijeća moraju podnijeti pisani zahtjev, poručuju iz Općine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!