ŽUPANIJA / OPĆINE

BRZO REAGIRALI

Za lakši početak! Mlade obitelji koje žele dom u Bariloviću lakše će do njega uz potporu - Općina im daje od 30 - 40 tisuća kuna

Za lakši početak! Mlade obitelji koje žele dom u Bariloviću lakše će do njega uz potporu - Općina im daje od 30 - 40 tisuća kuna
foto ilustracija Barilović

Županija je nedavno pokrenula program kojim potiče ostanak ili doseljavanje mladih obitelji na ruralna područja u Karlovačkoj županiji, a Barilović sada donio "dodatni", za svoje područje

Mlade obitelji koje žele ostati ili doseliti u Barilović, do vlastite će kuće sada još lakše jer uz županijske potpore, mogu dobiti i one općinske, od 30 do 40.000 kuna.

Županija je nedavno pokrenula program potpora za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na ruralna područja u Karlovačkoj županiji, a Općina Barilović je sada donijela "dodatni", za svoje područje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program demografskih mjera usvojilo je Općinsko vijeće, s uvjetima kao što su i u županijskom, te s jednakom dokumentacijom pa će zainteresiranim obiteljima biti olakšan postupak prijave za dodjelu sredstava.

- Programom bi svaka obitelji koja će ispunjavati uvijete natječaja mogla ostvariti dodatnih 30 ili 40 tisuća kn ovisno o vrsti ulaganja. Na ovaj način Općina se aktivno uključila u program demografskih mjera sa željom da mlade obitelji što prije dođu do vlastitih stambenih prostora i ostanu živjeti na ovim prostorima, kazao je načelnik Dražen Peraković.

Dodao je da je, nakon ukidanja komunalne naknade, dugogodišnjih potpora za vrtićku djecu te potpora u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanje, ova mjera samo još jedna u nizu mjera kojima Barilović pomaže svojim žiteljima.

- Rezultat takvih mjera itekako je vidljiv. Svake godine raste broj djece u vrtićima, a samim time i u OŠ Barilović. Tako je škola prije 10 godina imala upisano 120 polaznika, a u ovoj nastavnoj godini broji ih 177, zbog čega se škola morala proširiti, a proširuje se i vrtić u Belajskim Poljicama. U bliskoj budućnosti ozbiljno razmišljamo o nekom vidu poticajna stanogradnje i to neposredno uz vrtić u Belajskim Poljicama, za što smo već otkupili potrebno građevinsko zemljište, najavio je Peraković.

Izdvojeno


Reci što misliš!