ŽUPANIJA / OPĆINE

RADNI POSJET

Županica u posjetu tvrtki Agro Gala iz Pravutine, vlasnik Željko Kurpis: Za proizvodnju hrane obrađujemo 50 hektara zemlje

Županica u posjetu tvrtki Agro Gala iz Pravutine, vlasnik Željko Kurpis: Za proizvodnju hrane obrađujemo 50 hektara zemlje

Ova obiteljska tvrtka bavi se tovom pilića i ostale peradi te uzgojem i preradi žitarica za hranu peradi.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar posjetile su u tvrtku AGRO GALA d.o.o. iz Pravutine u općini Žakanje. Vlasnik tvrtke Željko Kurpis upoznao je predstavnice Županije s radom i djelatnošću s kojom se ova obiteljska tvrtka bavi, a to su tov pilića i ostale peradi te uzgoj i prerada žitarica za hranu peradi.

Za proizvodnju hrane obrađuju 50 hektara zemljišta od čega je 20 hektara u vlasništvu, a ostalo u najmu. Posjeduju vlastitu sušaru i silose za skladišta žitarica kapaciteta 600 tona. Deset zaposlenika tvrtke brine o uzgojnim turnusima peradi, a u jednom turnusu, koji traje cca. 60 dana u uzgojnom prostoru od četiri hale hrane ukupno oko 20-22 tisuće pilića. Osim što piliće prodaju na kućnom pragu imaju osigurano tržište u Hrvatskoj, a svoje prodajne prostore imaju i na karlovačkoj i ogulinskoj tržnici. Želja je obitelji da proširi proizvodnju te ubuduće izgradi manju klaonicu, za što sada koriste usluge klaonice u Međimurju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica Martina Furdek Hajdin pohvalila je rad ove tvrtke, vlasnika i zaposlenike, koji svojim primjerom pokazuju kako se vrijednim radom u poljoprivredi može živjeti i ostati na ruralnom prostoru. Iz Karlovačke županije, ujedno naglašavaju kako se davanjem poljoprivrednih poticaja nastoje pomoći poljoprivrednicima u njihovu razvoju te na taj način osigurati da ljudi mogu privređivati u svome domu. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!