ŽUPANIJA / OPĆINE

AKTIVNOSTI UDRUGA

Za aktivnosti civilnog sektora Općina Cetingrad izdvojila 165 tisuća kuna, najviše dobio lokalni nogometni klub

Za aktivnosti civilnog sektora Općina Cetingrad izdvojila 165 tisuća kuna, najviše dobio lokalni nogometni klub
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U ovoj godini Općina Cetingrad je UHBDR Slunj, Cetingrad i Rakovica, NK Cetingrad, PD Crvene stijene i udruzi Cetin financijski podržala pet projekata.

Općina Cetingrad u ovoj godini sufinancirat će djelovanje civilnog društva u iznosu od gotovo 165 tisuća kuna. Intencija je, naime, lokalne uprave poticanje aktivizma i stvaranje uvjeta za razvoj društvenog života na cetinjskom području, unutar redovitih godišnjih poziva aktivnim udrugama za provedbu programa i aktivnosti.

Kako poručuju iz Općine, za 2021. godinu prijavile su se četiri udruge s pet projekata. Odobreno je tako aktivnost UHBDR Slunj, Cetingrad i Rakovica za program obilježavanje prigodnih datuma vezanih uz Domovinski rat, u iznosu od osam tisuća kuna, za promicanje kulture bavljenja sportom i zdravog načina života na području općine nositelju NK Cetingrad u iznosu od sto tisuća kuna, udruzi Cetin 1527 za provedbu aktivnosti Cetingrad u hrvatskoj književnosti – „August Šenoa: Turci idu; godina čitanja“  iznosom od 14 tisuća kuna i projekt likovne kolonije na starom gradu Cetin od 13 tisuća kuna, te PD Crvene stijene za aktivnosti Planinarske staze „Koranski planinarski put“ i opću planinarsku školu u ukupnom iznosu od 29.988 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svim udrugama želimo uspješno provođenje projekata, kao i da se što više mještana aktivira i uključi tijekom provedbe ovih aktivnosti, poručuju iz Općine Cetingrad tijekom objave rezultata.

Izdvojeno


Reci što misliš!