ŽUPANIJA / OPĆINE

PREDIZBORNO OTVARANJE

Otvorena dvorana u Kamanju, županica Furdek Hajdin: Žao mi je što u financiranju projekta nije sudjelovala lokalna vlast

Otvorena dvorana u Kamanju, županica Furdek Hajdin: Žao mi je što u financiranju projekta nije sudjelovala lokalna vlast

Izgradnja dvorane pri Područnoj školi u Kamanju stajala je 7,5 milijuna kuna, a financirana je sredstvima resornog Ministarstva i Karlovačke županije.

Simboličnim bacanjem lopte u koš, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs svečano je otvorio novoizgrađenu školsku sportsku dvoranu pri Područnoj školi Kamanje. Dvorana, čija je izgradnja stajala 7,5 milijuna kuna, uz potporu Ministarstva financirana je i sredstvima Karlovačke županije, vrijedan je doprinos ovom kraju, posebno djeci ali i sportašima te rekreativcima, poručuju iz Karlovačke županije.

Županica Martina Furdek Hajdin kazala je da je izgradnja sportskih dvorana u svim općinama koje imaju školu cilj koji si je Županija zadala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je put ka cjelodnevnom programu obrazovanja, onom sadržaju koji naša djeca zaista moraju imati, a to je kvalitetno bavljenje fizičkom aktivnošću i tjelesnim odgojem. Međutim ove dvorane nisu samo nastavni prostori, ove dvorane su u našim općinama i prostori gdje će se odvijati i kompletan društveni život, zajedno s rekreativcima i njihovim sportskim aktivnostima, ali isto tako i brojnim kulturnim događanjima.

Furdek Hajdin pritom je napomenula da u financiranju izgradnje dvorane nije sudjelovala jedinica lokalne samouprave, odnosno Općina Kamanje.

- Dvorana je izgrađena nacionalnim sredstvima, uz potporu Ministarstva i sredstvima Županije. Meni je žao, lokalne uprave nije bilo. Možda bismo već u jesen imali ovu sportsku dvoranu za cijelu školsku godinu. Zato pozivam lokalnu upravu da u budućim projektima djelujemo zajedno, jer samo nas zajedništvo čini jakima, poručila je županica.

Izdvojeno


Reci što misliš!