ŽUPANIJA / OPĆINE

BUDI AKTIVAN

Općina Kamanje sudjeluje u Nacionalnom programu "Živjeti zdravo" - aktivnostima na otvorenom pomaže svojim mještanima usvojiti zdrave navike života

Općina Kamanje sudjeluje u Nacionalnom programu

U sklopu program obnovljeno je dječje igralište u centru Kamanja i postavljeno vježbalište na otvorenom.

Općina Kamanje pridružila se sudjelovanju u projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“, koji ima za cilj djelovati na osvještavanju članova društva na aktivno provođenja slobodnog vremena, te su povodom obilježavanja svjetskog dana kretanja, obilježili aktivnosti u dječjem igralištu, ali i na novo opremljenom vježbalištu na otvorenom za stariju populaciju. 

Kako je pritom kazala odgojiteljica i volonterka Mirjana Klemenić, tematski prilagođenim igrama, kreativnim radionicama i obilježavanjem značajnih datuma nastoje aktivno pridonositi usvajanju zdravih stilova života od najranije dobi djeteta. Ako se pak pita one najmlađe, njih ništa ne može spriječiti da uz igru i zabavu ne nauče nešto novo, stvarajući nova prijateljstva u sigurnom okruženju.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Aktivnosti u parku uvijek su zabavne, djeci je to omiljeno mjesto okupljanja i provođenja slobodnog vremena, a roditeljima dodatan izvor edukacije o zdravim navikama i poticanju zdravog razvoja svoje djece i obitelji. Poticajno okruženje i sustavna podrška koju pruža ovaj Nacionalni program nesporno su ključni faktori koji doprinose osvještavanju potrebe aktivnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom i međusobnom druženju, dodala je Mirjana.

U sklopu programa osmišljena je i aktivnost „Volonteri u parku“, koja se svake prve subotu u mjesecu aktivno provodi i u Kamanju, kao i "Hodanjem do zdravlja" namjenjeno odraslima. Ujedno, mještanima je od sada na raspolaganju i vježbalište na otvorenom u blizini Arheoparka Vrlovka, koje je Općina Kamanje osigurala u sklopu projekta. 

Izdvojeno


Reci što misliš!